Hvorfor Barcelona stadig ikke har udgivet deres spillertrøje til 2024/25-sæsonen

Nyheder
tirsdag, 25 juni 2024 kl. 7:09
joan laporta
Barcelona har endnu ikke udgivet deres nye spillertrøje til 2024/25-sæsonen på grund af problemer med leverandøren Nike.
Ifølge The Athletic er der en forsinkelse i lanceringen af de nye spillertrøje på grund af en sammenbrudt relation mellem klubben og Nike. Barcelona-præsident Joan Laporta har kraftigt kritiseret virksomheden i de seneste måneder.
"Forholdet er ikke ideelt. Nike opfylder ikke kontraktens vilkår. De har ikke genopfyldt vores lagre som planlagt," sagde Lapota, da han udtalte sig til en catalansk radiostation.
Han fortsatte med at sige, at klubben havde 'vist tænder' over for Nike og kunne true med enten at finde en ny leverandør eller lave deres egne spilletrøjer fremover.
Sidste år blev spillertrøjen til 2023/24 sæsonen udgivet den 20. juni og markedsført kraftigt med stjerner som Robert Lewandowski og Alexia Putellas. Men trøjen til den kommende sæson er endnu ikke blevet afsløret på grund af Laportas udtalelser.
Den nuværende aftale mellem Barcelona og Nike, der strækker sig tilbage til 1990'erne, løber indtil 2028. Men der er nu blevet sået tvivl om denne aftale på grund af præsidentens kommentarer.
Nike-repræsentanter er blevet set i Barcelona, hvor de har mødtes med Laporta for at forsøge at løse problemerne. Men det gik ikke som planlagt, og han har siden hævdet, at klubben faktisk kan ende med at opsige kontrakten tidligere, skriver GOAL.
"Vi har fortalt Nike, at vi på grund af åbenlyse overtrædelser vil afslutte kontrakten," sagde han i sin podcast.
Denne konflikt skaber usikkerhed omkring udgivelsen af det nye sæt og fremtiden for samarbejdet mellem Barcelona og Nike. Laportas hårde kritik og trusler om at skifte leverandør kan få store konsekvenser for begge parter.
Hvis klubben beslutter sig for at skabe deres egne spillertrøjer, vil det være en markant ændring i deres tilgang til merchandise og branding. Det vil også være et tegn på klubbens vilje til at tage kontrol over deres produkter og indtægtskilder.
Denne situation vil sandsynligvis udvikle sig i de kommende måneder, men det er svært at sige, hvornår den nye spillertrøje bliver lanceret.