De Jong nægter operation: Kan få store konsekvenser

Nyheder
tirsdag, 10 september 2024 kl. 8:43
frenkie de jong
Frenkie de Jong har truffet en stor beslutning om at undlade en operation, hvilket kan få store konsekvenser for den hollandske midtbanespiller.
Frenkie de Jong har ikke spillet siden den 21. april i år, da han startede på banen i sidste sæsons El Clasico. På det tidspunkt var Xavi Hernandez stadig træner og betragtede den hollandske spiller som en nøglespiller.
Han lod ham derfor spille i 30 ud af 30 kampe i 2023/24-sæsonen. Det viste et klart billede af, at den tidligere Barcelona-spiller havde et godt øje til den 27-årige midtbanespiller.
Situationen forholder sig nu anderledes. De Jong lider af ubehag i højre ankel og har nægtet operation, skriver den spanske avis SPORT.
Hans afvisning af klubbens medicinske rådgivning er et problem for Hansi Flick. Flick havde håbet at have De Jong til rådighed efter den første landskampspause, men det ser ikke ud til at blive tilfældet.
Midtbanespilleren vil kun vende tilbage til holdet, når han føler sig helt klar til at gøre det. Han har sagt nej til operation, da det ikke garanterer noget, selvom det kunne forkorte hans restitutionstid.
Hans egen tålmodighed belaster forholdet til Joan Laportas ledelse, som ifølge avisen har tilbudt ham til flere klubber uden hans godkendelse.
De Jong har to sæsoner tilbage af sin kontrakt med Barcelona, og hans løn er blevet omtalt flere gange. Han har endda offentligt klaget over, at hans løn er blevet lækket i et forsøg på at presse ham til at forlade Barcelona.
Han kostede 86 millioner euro, hvilket svarer til lidt over 640 millioner kroner, da han i sommeren 2019 forlod Erik ten Hags stjernespækkede Ajax-mandskab for at tage til Spanien.
Siden da har der været en del diskussion om, hvorvidt han har været pengene værd for den catalanske klub. Ligeledes har de flere gange forsøgt at skille sig af med ham, men det har han nægtet.