Tilbragte 10 år på La Masia: Her er 30-årig midtbanespiller i dag

Nyheder
onsdag, 04 september 2024 kl. 19:17
david babunski
I 10 år var han en del af La Masia, men i dag befinder den 30-årige midtbanespiller sig et helt andet sted.
David Babunski tilbragte ti år på det berømte La Masia-akademi, hvor han arbejdede under trænere som Pep Guardiola og lærte af førsteholdsspillere som Lionel Messi, Xavi og Iniesta.
Men endnu mere bemærkelsesværdigt er, at hans to år yngre lillebror Dorian i samme periode var en del af Real Madrids akademi.
De to brødre - hvis far Boban også var jugoslavisk landsholdsspiller - spillede kort sammen i Debrecen i Ungarn, mens Dorian nu spiller for Grasshoppers i Schweiz.
Dundee United-anføreren Babunski er derimod i gang med at nedbryde SPFL-forsvar som kaptajn for Jim Goodwins hold. Begge brødre, der nu er en del af det nordmakedonske landshold, har hver deres imponerende karriere bag sig.
Næste udfordring for de fortsat ubesejrede spillere fra Tannadice er en spændende hjemmekamp mod Rangers om to uger.
Babunski har også haft en periode i Japan under træner Ange Postecoglou samt i Serbien, Bulgarien og Rumænien, hvilket gør hans fodboldkarriere ganske bemærkelsesværdig.
"Det var måske den bedste generation i Barcelonas historie - både for det de opnåede, og for den måde, de spillede på," sagde Babunski, som spillede sammen med talenter som Gerard Deulofeu og Adama Traore på La Masia, til Sky Sports.
"At kunne lære så tæt på alle disse spillere var et privilegium. Når jeg ser tilbage på mine år i Barcelona, var de uden tvivl de mest berigende for mig."
"Da jeg først kom dertil, var det lige omkring den tid, hvor Ronaldinho var kommet til Barcelona, så han var vores første idol. Senere blev det spillere som Andres Iniesta, Thiago Alcantara og Xavi, der spillede på min position, som jeg så op til."
"Jeg lærte forskellige ting fra forskellige spillere. Overordnet var det nok Andres Iniesta, som jeg prøvede at lære mest af. Forbindelsen mellem ungdomsspillere og førsteholdet var meget tæt, så når du kom dertil, kendte de allerede dit navn. Det gjorde alt meget nemmere."
"Og så hjælper det, når du modtager en bold fra Messi - eller selv giver ham en dårlig aflevering, som han alligevel formår at kontrollere. Så ser man selv meget bedre ud, når man spiller omgivet af sådanne spillere."
David Babunski elskede også sin tid under Postecoglou, der i dag står i spidsen for Tottenham i Premier League.
"Jeg var sammen med Ange i Japan. Han er en vidunderlig træner. Fra den dag han ankom, blev jeg meget positivt overrasket," sagde han.
"Hans viden om spillet og hans måde at arbejde på. Jeg var sammen med ham i seks måneder, og han gjorde virkelig en stor forskel i japansk fodbold."
"Jeg lærte meget af ham og fulgte ham i Skotland. Jeg vidste, at han ville få succes, og i Premier League med Spurs forventer jeg det samme. Forud for hans ankomst til Japan var der allerede interesse fra Celtic for at få ham til Skotland."
"Det handlede om hans måde at forstå spillet på, som var noget, jeg allerede kendte til. Det mindede nemlig om det, jeg blev undervist i, da jeg spillede i Barcelona."