De 5 afgørende faktorer bag Barcelonas genopblomstring under Hansi Flick

Nyheder
mandag, 02 september 2024 kl. 16:14
hansi flick pressemoede
De ændringer, som tyskeren har indført, har resulteret i en imponerende sæsonstart med fire sejre i fire kampe.
Han ankom til Barcelona uden stor opmærksomhed. Faktisk tog det en måned for klubben at præsentere ham. I al den tid vidste ingen, hvad den nye træner, der næsten tilfældigt kom ind for at erstatte Xavi, tænkte.
Den catalanske storklub ønskede at beskytte ham mod at blive stillet et væld af spørgsmål af pressen. Hansi Flick arbejdede i skyggerne sammen med Deco for at sammensætte holdet.
Det var en kompliceret opgave på grund af alle de problemer, klubben har slæbt med sig på grund af Financial Fair Play. Dette har forhindret dem i at lave alle de indkøb, de ønskede.
Men lidt efter lidt har den tyske træner indført sine ændringer og formet et hold, der i øjeblikket har haft succes, som det ses i de første fire kampe af denne sæson, hvor han har høstet fire sejre. Den seneste var en strålende 7-0-sejr mod Valladolid.
Tillid til truppen
Trænerens indflydelse er mærkbar. Flick har indført en række ændringer, der har fået Barcelona til at se helt anderledes ud end sidste sæson.
Han har genoprettet tilliden hos nogle af de afgørende spillere, forbedret holdets fysiske form, undgået kontroverser med pressen og følger klubbens retningslinjer uden besvær. Det er en luksus for Barcelona-bænken.
Får det bedste ud af Lewandowski
En af de afgørende faktorer har været at få den bedste version af Robert Lewandowski tilbage. Det skal ikke glemmes, at Xavi ønskede, at polakken skulle forlade klubben.
Flick har været forsigtig. Han kendte ham godt fra sin tid i Bayern München. Han har givet ham tilliden tilbage, han har givet ham energi, og han har placeret ham i den position, hvor han udvikler sig bedst: inde i feltet.
Han er en afslutter, og det, der er nødvendigt, er, at han får boldene i de rette situationer. Og når det er tilfældet, spilder han ingen tid. Han har scoret fire mål i fire kampe og er derfor topscorer i La Liga.
Den nye Raphinha
Raphinhas forbedring har været tydelig. Flick har overvejet, at han i mange kampe kan præstere meget godt ved at spille mere centralt. Brasilianeren har været på sit bedste.
Fysisk er han i topform, som han viste lørdag i kampen mod Valladolid, hvor han tog udfordringer op mod forsvarsspillere med fart. Resultatet: hans første hattrick i karrieren.
Og derudover har han styrket sin selvtillid ved at være en af holdets kaptajner og den, der taler med dommeren.
Fysisk set er det et anderledes hold
Holdets fysiske forbedring er tydelig. Fra dag ét har den tyske træner arbejdet på dette aspekt, der har været forsømt i de foregående år. Han ved, at hvis holdet ikke er fysisk i form, vil der ikke være nogen chance for at konkurrere mod de store hold.
Og det har spillerne taget til sig. Beviset på dette er, at Barcelona i de første kampe har spillet rigtig godt i anden halvleg, hvor de har påtvunget deres gode fysiske form.
Muligheder for de unge
Et andet aspekt, der glæder fansene, er hans fulde tillid til de unge. Siden sin ankomst har han vist sig at være en træner, der kommer til at sætte sin lid til spillere fra La Masia.
På fire kampe har han givet debut til fire unge spillere. Det er ikke let for en udenlandsk træner at have så meget tillid til de unge. Og de svarer igen på den store tillid - især Casado og Bernal. Det er derfor virkelig ærgerligt, at sidstnævnte har pådraget sig en alvorlig skade.