Lamine Yamal tangerer vild Lionel Messi-rekord

Nyheder
søndag, 01 september 2024 kl. 14:48
lamine yamal valladolid
FC Barcelona-talentet Lamine Yamal har igen vist sig som en fremtrædende spiller under Hansi Flick i denne La Liga-sæson.
Selvom han ikke scorede i FC Barcelonas seneste målrige kamp mod Valladolid, spillede han en afgørende rolle med to oplæg. Det første oplæg førte til Robert Lewandowskis mål, mens det andet førte til kampens femte mål, der blev scoret af Raphinha.
Yamals præstation denne sæson har været bemærkelsesværdig - især i forhold til hans evne til at skabe chancer. Han har nu leveret fire oplæg denne sæson, hvilket gør ham til den førende i La Liga på dette punkt.
Og i en alder af blot 17 år og 49 dage har Yamal opnået noget ekstraordinært. Han er nu den yngste spiller i La Ligas historie til at levere ti oplæg. Desuden har han lavet i alt tyve oplæg i sin professionelle karriere.
For at sætte dette i perspektiv, nåede Lionel Messi først ti oplæg i La Liga, da han var over 20 år, og han nåede tyve oplæg, da han var 21 år. Yamal sætter rekorder og bryder dem, hvilket viser hans potentiale til at blive en af de store.
Desuden har Yamal enten scoret eller lavet et oplæg i otte kampe i træk. Denne stime inkluderer de sidste fire kampe, han spillede for Barcelona i La Liga, og de sidste fire kampe, han spillede for det spanske landshold under EM.
Yamal har også matchet en unik rekord, der tidligere tilhørte Messi. Han er den første Barcelona-spiller siden Messi i 2014/15-sæsonen til at levere fire oplæg i de første fire La Liga-kampe i en enkelt sæson.
I sine 42 optrædener i La Liga har Yamal været involveret i 14 mål, da han har scoret seks og lagt op til otte. Dette er det højeste nogensinde af en spiller under 18 år i La Liga i det 21. århundrede.
Det overgår desuden den rekord, der tidligere blev sat af Bojan Krkic, som var involveret i 13 mål (10 mål og tre oplæg).