Stjerne hylder Lamine Yamal: "Selv Messi var ikke på det niveau"

Nyheder
søndag, 16 juni 2024 kl. 12:20
lamine yamal
Lamine Yamal har taget verden med storm, og gjorde sig igen bemærket lørdag. Det har han høstet stor anerkendelse for.
Lamine Yamal stjal rampelyset under Spaniens EM-kamp mod Kroatien lørdag aften. Spanien sikrede en komfortabel 3-0-sejr i en kamp, hvor fokus især var på Yamal, da han blev den yngste spiller i EM-historien til at lave et oplæg.
Han blev også den yngste spiller til nogensinde at starte i en EM-kamp. Selvom Yamal ikke scorede i opgøret mod Kroatien, vakte hans præstation stor opmærksomhed i Europa. Tidligere landsholdsspiller Fernando Llorente gik så langt som at erklære Yamal bedre end Lionel Messi i samme alder.
"Selv Messi var ikke på det niveau i den alder. Lamine Yamal gør ekstraordinære ting. Han kan ikke sammenlignes med nogen," sagde han ifølge Foot Mercato.
Llorentes udtalelser kommer i kølvandet på Yamals fremragende 2023/24-sæson, hvor hans værdi steg med mere end 670 millioner kroner. Hans markedsværdi er derfor steget mere end nogen anden spiller i verden.
I en alder af kun 16 år var kantspilleren involveret i 17 mål på tværs af alle turneringer, og hjalp Barcelona til at opnå 2.-pladsen i La Liga og kvartfinalen i Champions League. Mens Llorentes kommentarer om Yamal kan virke overdrevne for mange, er hans observationer ikke ubegrundede.
Trods sine uovertrufne rekorder i Barcelona, havde Messi faktisk ikke gjort indtryk i professionel før han fyldte 17 år. Yamal har derimod allerede spillet over 50 kampe for Barcelona.
Hvad Messi opnåede bagefter, er dog det vigtigste. Og Barcelona-fans har forventninger til, at Yamal kommer til at opnå lignende ting, da den unge spanier er spået en stor fremtid. Derfor er den spanske klub også meget ivrig efter at holde fast i ham.