Tallene taler sit klare sprog: Lamine Yamal imponerer i sin EM-debut

Nyheder
søndag, 16 juni 2024 kl. 8:12
lamine yamal 4
Lørdag skrev Barcelona-talentet Lamine Yamal historie ved at blive den yngste spiller nogensinde til at deltage i en officiel EM-kamp.
Den spanske spiller opnåede den bemærkelsesværdige bedrift i en alder af blot 16 år og 338 dage gammel. Yamal slog den tidligere rekord, som polske Kacper Kozlowski var indehaver af. Han var 17 år og 246 dage gammel, da han spillede mod Spanien i EM 2020.
Under kampen mod Kroatien skrev Yamal ikke kun historie med sin debut, men havde også betydelig indflydelse på spillet. I første halvleg lagde han op til Dani Carvajals mål, som bragte Spanien foran med 3-0. Dermed blev han den yngste spiller i turneringens historie til at lægge op til et mål.
Dette oplæg kan han tilføje til sin voksende liste af præstationer, da han allerede har rekorderne som den yngste spiller til at spille for Barcelona og den yngste spiller til at starte en kamp i La Liga i det 21. århundrede.
Yamals præstation mod Kroatien var meget imponerende. Han var en nøglespiller på banen, hvor han leverede tre nøgleafleveringer og skabte to store scoringschancer. Han fuldførte tre ud af fire driblinger og viste sine færdigheder og selvtillid med bolden.
Yamal havde 34 berøringer i løbet af kampen og formåede at fuldføre 15 ud af 18 afleveringer, hvilket gav en succesrate på 83%. Han leverede også to præcise indlæg og bidrog defensivt ved at vinde to tacklinger.
I forhold til de mere avancerede statistikker afsluttede Yamal kampen med 0,4 forventede mål (xG) og 0,39 forventede assists (xA). Disse tal indikerer, at han trods sin unge alder allerede er en formidabel spiller. Hans evne til at bidrage både offensivt og defensivt viser hans enorme potentiale.
Samlet set var Yamals optræden ved EM ikke blot et historisk øjeblik, men også en fremvisning af hans exceptionelle talent og potentiale. I en alder af kun 16 år har han vist, at han kan konkurrere på det højeste niveau i europæisk fodbold.