Nike reducerer sponsorbetaling til Barcelona på grund af CL-fiasko

Nyheder
onsdag, 19 juni 2024 kl. 11:12
joan laporta
Nike har skruet ned for deres sponsorbetaling til Barcelona på grund af deres Champions League-fiasko.
Barcelona har fortsat en aftale med Nike, som er sponsor for den spanske klub. Deres aftale er konstrueret på en sådan måde, at betalingen afhænger af deres præstationer.
Derfor har den catalanske klub fået reduceret den estimerede sponsorbetaling fra Nike på grund af den manglende succes i Champions League.
Fra Nikes side var det estimeret, at de ville spille sig frem til semifinalen. Sådan gik det dog ikke, da Barcelona-mandskabet under Xavi Hernandez blev sparket ud i kvartfinalen.
Ifølge Tribuna havde Nike budgetteret med at skulle Barcelona en sum svarende til cirka 485 millioner kroner. Da de blev slået ud i kvartfinalen, måtte de tage til takke med en betaling på cirka 410 millioner kroner.
Xavis tropper havde ellers spillet sig i en god position til at få en plads i semifinalen, da de vandt den første kamp på udebane med 3-2. Anden kamp tabte de dog 4-1, hvilket betød, at de på meget skuffende vis måtte vinke farvel til Champions League.
Pengene fra Nike forventes at blive overført i den første uge af juli, hvilket betyder, at Barcelona ikke får dem med i årets regnskab. Det er naturligvis et problem for den spanske klub, der har brug for penge til at bringe balance i regnskabet.
Det er ikke nogen hemmelighed, at den catalanske klub igen er i finansielle vanskeligheder, hvorfor de er tvunget til at sælge ud af truppen denne sommer.
Ledelsen er allerede i fuld gang med dette, da de arbejder på at sælge Mika Faye til FC Porto. Det lovende talent kan indbringe op til 110 millioner kroner, som Barcelona håber at kunne have med i regnskabet for i år. Det kræver dog, at salget bliver gennemført i denne måned.