To stjerner i spil til at afløse Sergi Roberto som kaptajn

Nyheder
tirsdag, 18 juni 2024 kl. 8:04
sergi roberto 1
Hvis Sergi Roberto forlader klubben denne sommer, er to stjerner blevet nævnt potentielle afløsere til kaptajnrollen.
Barcelona står i en afgørende periode med hensyn til opbygning af deres trup. Desuden vil ansættelsen af Hansi Flick sandsynligvis medføre ændringer i truppen. Spillere, der havde Xavi Hernandez' tillid, kan derfor rasle ned i hierarkiet. En af dem kan meget vel være Sergi Roberto.
Den erfarne spiller var næsten garanteret en forlængelse under Xavi, men meget har ændret sig siden Flicks ankomst. Det betyder, at der er en chance for, at Robertos kontrakt ikke bliver forlænget. Får han ikke en ny kontrakt, kan det medføre store ændringer i kaptajngruppen i den spanske klub.
Mens Robertos afgang vil resultere i, at spillere som Marc-Andre ter Stegen og Ronald Araujo får større lederroller, kan andre spillere også få nye roller. Ifølge AS kan to andre, der kan nyde godt af Robertos afgang, vise sig at være Robert Lewandowski og Pedri.
Ifølge det spanske medie er de begge med i kapløbet om at blive Barcelonas fjerde kaptajn. Dermed kommer de til at være bag Araujo, Ter Stegen og Frenkie de Jong. Dette er ikke overraskende, at Pedri er i spil til rollen, da han - trods sin unge alder - har spillet næsten 150 kampe for klubben.
Selvom skader har hæmmet Pedris fremskridt i denne sæson, ændrer det ikke på, at han er en af Barcelonas mest etablerede førsteholdsspillere. Lewandowski har kun spillet 95 kampe for Barcelona. Men i sin tid i klubben har han haft stor indflydelse med 59 mål og 17 oplæg.
På grund af hans store erfaring og naturlige lederskab er Lewandowski en stærk kandidat til at blive Barcelonas fjerde kaptajn. Her kan det hjælpe, at han er kommet under Flicks ledelse, da han kender spilleren indgående.
Først og fremmest afhænger det hele dog af, hvorvidt Roberto forlader klubben eller ej. Det er nemlig endnu ikke besluttet.