Negreira-sagen: Myndighederne konkluderer at Barcelona betalte Enriquez Negreira for 'falske rapporter'

Nyheder
fredag, 09 august 2024 kl. 16:27
josep maria bartomeu
Negreira-sagen har fyldt en del for FC Barcelona, men nu er myndighederne endelig kommet til en konklusion.
Den meget omtalte Negreira-sag var i starten af året meget i fokus. I de seneste måneder har der ikke været nær så meget omtale af sagen, men det betyder ikke, at den ikke er kørt videre bag kulisserne.
Den spanske anklagemyndighed fortsætter nemlig med at undersøge FC Barcelona for sportslig korruption for de påståede betalinger til Jose Maria Enriquez Negreira, der er tidligere næstformand for den spanske dommerkomité.
Sagen har fået en konklusion
Der har ikke været helt så meget mediedækning af sagen de seneste måneder, men det kan snart ændre sig. Ifølge den spanske avis El Mundo er Civil Guard nemlig kommet frem til en konklusion i sagen.
De mener, at Barcelona har betalt Negreira et beløb svarende til lidt over 55 millioner kroner for rådgivning, der ikke har fundet sted. I sagen bliver dette omtalt som 'falske rapporter', da der ikke er leveret noget arbejde.
Præsident Joan Laporta har flere gange hævdet, at de mange betalinger til Negreira var for dommerrapporter. Det var helt almindeligt dengang, men nu viser det sig, at sådanne rapporter aldrig er blevet leveret.
Stort beløb på konens konto
Negreira har tilsyneladende også formået at blande sin kone ind i sagen. Der er nemlig blevet fundet et beløb svarende til over 22 millioner kroner på hendes konto, som de ikke har været i stand til at redegøre for.
Barcelona har endnu ikke reageret på denne seneste rapport. De mener fortsat, at de ikke har gjort noget forkert. Det er stadig uvist, hvad resultatet af den igangværende undersøgelse vil blive.
I værste fald kan det ende med straffesager mod den tidligere ledelse. Ydermere er det bestemt heller ikke usandsynligt, at den catalanske klub kan blive idømt enorme bøder i sagen.