Derfor er Nico Williams' løn allerede så høj hos Athletic Bilbao

Nyheder
onsdag, 07 august 2024 kl. 10:07
nico williams 3
Nico Williams har en meget lukrativ kontrakt hos Athletic Bilbao, hvor han får en meget høj ugeløn.
Ved EM var Nico Williams en af de mest iøjnefaldende spiller. Den spanske kantspiller var elektrisk, da han bidrog med flere mål og oplæg på vej mod den spanske triumf.
Som det ofte sker ved internationale turneringer, har hans imponerende præstationer tiltrukket sig stor interesse fra store europæiske fodboldklubber. Det er også kommet frem, at han har en medgørlig frikøbsklausul.
Ifølge Fabrizio Romano kan Athletic Bilbao miste ham for omkring 430 millioner kroner denne sommer. Dette beløb skulle Barcelona være klar til at betale, men et skifte lader stadig vente på sig.
Hans løn kan dog blive en stor udfordring, da han i øjeblikket tjener omkring 200.000 euro (1,5 millioner kroner) om ugen i Athletic Club. Desuden vil han kræve endnu mere i løn, hvis han skal skifte klub.
Men hvorfor tjener en 21-årig, som endnu ikke har spillet i Champions League - eller endda Europa League eller Europa Conference League - så mange penge?
Hvorfor Nico Williams kræver så høj en løn
Det væsentlige ved kantspilleren er, at han spiller for Athletic Bilbao. Den spanske klub har en unik tilgang til opbygningen af deres hold, som betyder, at de siden 1912 kun har hente spillere født i Baskerlandet - eller har lært deres fodboldfærdigheder i en baskisk klub.
Dette er blevet rost som en måde at fremme og få det bedste ud af unge talenter, og det har fungeret fantastisk for klubben, når det kommer til Williams.
Hans forældre er fra Ghana, men krydsede Sahara barfodet for at komme til Spanien. I Bilbao blev hans storebror Inaki født, og derefter fulgte Nico. I dag er de to søskende klubbens bedst betalte spillere.
Ifølge Capology tjener Inaki omkring 219.000 euro (1,63 millioner kroner) om ugen, hvilket er omkring 19.000 euro (140.000 kroner) mere end hans lillebror.
Fordi klubben kun rekrutterer spillere fra Baskerlandet, bruger de ikke millioner på indkøb hver sommer. Faktisk var Inigo Martinez deres rekordindkøb i 2017/18, hvor han blev hentet for 240 millioner kroner. De har kun brugt mere end 150 millioner kroner på én anden spiller (Yuri Berchiche) i deres historie.
Når det kommer til spillersalg, har de dog flere gange hentet betydelige summer fra salget af hjemmedyrkede talenter. Rekorden er Kepa Arrizabalaga, som blev solgt til Chelsea for næsten 600 millioner kroner.
Spillere som Aymeric Laporte, Javi Martinez og Ander Herrera er også blevet solgt for store beløb, som naturligvis har polstret klubkassen rigtig godt.
Dette betyder, at den bæredygtige La Liga-klub har masser af indtægter. Når stjernespillere dukker op, som det er tilfældet med Williams, ønsker de at beholde dem så længe som muligt. Derfor har den 21-årige fået en meget høj løn i en ung alder.
Ifølge The Athletic underskrev han en treårig kontraktforlængelse sidste december, hvor hans løn blev opgraderet til at 'afspejle hans fremskridt fra akademiprodukt til en kommende stjerne'.