Havde det svært under Xavi: Hansi Flicks system får det bedste frem i Barcelona-talent

Nyheder
mandag, 05 august 2024 kl. 12:10
hansi flick 8
Hansi Flick har formået at bringe det bedste frem i et ungt talent, som havde det svært under Xavi Hernandez.
Hansi Flick har kun stået i spidsen for FC Barcelona i tre kampe, men han har allerede vist positive tegn for fansene. Indtil videre har det catalanske storhold spillet offensiv fodbold og vundet alle tre kampe.
Her har den tyske træner også vist, at han har et meget effektivt system. Ikke nok med det, så er det også et system, der får det bedste ud af flere talenter. Det gælder især for et ungt talent, der havde det svært under Xavi Hernandez.
Her er der tale om en spiller, der har scoret i to af disse tre kampe, er Pablo Torre. Han scorede det første mål under Flick mod Olot og fulgte det op med en utrolig afslutning mod Manchester City i den første kamp i USA.
I El Clasico kom Torre ikke på måltavlen, men han trivedes igen i rollen som 10'er i Flicks system. Ifølge SPORT har den tyske træner endda givet den 21-årige nøglerne til holdet, hvilket betyder, at han har ansvaret for at tage dødbolde og hjørnespark.
På 64 minutter mod Real Madrid rørte Torre bolden 47 gange, fuldførte 30 ud af 35 afleveringer og vandt 3 ud af sine 5 dueller. Han var indflydelsesrig i holdets opbygningsspil, hvilket yderligere styrker hans sag for en rolle i truppen under Flick.
Det er ikke sådan, at Xavi ikke så potentialet i Torre. Det var den spanske taktiker, der overtalte den unge spanske midtbanespiller til at komme til Barcelona frem for Real Madrid. Dog var der ingen plads til Torre i Xavis 4-3-3-opstilling.
Torre passede ikke ind i en af rollerne i Xavis system. Træneren indrømmede selv, at spanierens problem havde mere at gøre med hans arbejde uden bolden. Positionen som 8'er kræver mere defensivt ansvar end rollen som 10'er.
Nu hvor han får en chance for at vise, hvad han kan i sin naturlige position, kan klubbens fans opleve en særlig spiller under udvikling. Hvis han fortsætter på samme måde, vil Flick sandsynligvis beholde ham i klubben.
Når Fermin Lopez og Pedri vender tilbage, bliver det interessant at se, hvordan Torres rolle ændrer sig. Barcelona er også sikre på at kunne hente RB Leipzig-stjernen Dani Olmo, der primært er en offensiv midtbanespiller.