Tre ting vi lærte i Barcelonas 2-1-sejr over Real Madrid i New York

Nyheder
søndag, 04 august 2024 kl. 10:08
pau victor usa
FC Barcelona vandt natten til søndag dansk tid over Real Madrid i New York, og kunne derfor fejre sæsonens første El Clasico-sejr.
FC Barcelona vandt sæsonens første El Clasico natten til søndag dansk tid, hvor Pau Victor med to mål sikrede dem en 2-1-sejr over ærkerivalerne fra Real Madrid i New York.
Det var endnu en flot sejr for Hansi Flick i sæsonopstarten, efter at Barcelona tidligere på ugen også besejrede Premier League-mestrene Manchester City. Her måtte de dog ud i en straffesparkskonkurrence, inden de vandt kampen.
Kampen blev spillet på et udsolgt stadion i New York, hvor den blev sat på pause i en time på grund af vildt vejr omkring MetLife Stadium. Da spillet blev genoptaget, viste Barcelona, hvorfor de ikke bare vil lade La Liga-titlen glide ud af hænderne denne sæson.
Pau Victor viser sig frem igen
Barcelona scorede otte færre mål end Real Madrid og seks færre end Girona i La Liga i sidste sæson. Robert Lewandowski nærmer sig også de sidste år af sin karriere, så hvis Barcelona skal vinde titlen i denne sæson, er der brug for mere firepower.
Her kommer Pau Victor ind i billedet. Den 22-årige er ikke noget vidunderbarn, men han har været dødbringende i sæsonopstarten, og hans to mål her viste sig at være afgørende. Han scorede også i sejren over Manchester City.
Efter at have tilbragt i Sabadell og på Barcelonas B-hold de sidste to sæsoner, ser han endelig ud til at være klar til mere førsteholdsfodbold, og han kan blive et farligt nyt våben for Flick.
Flick er den ægte vare
Siden Ernesto Valverde forlod klubben i 2020 efter at have vundet to La Liga-titler og en enkelt Copa del Rey-titlen, har Barcelona haft en ret trist række af trænere.
Det føltes som om, at jobbet var for stort for Quique Setien og Ronald Koeman. Og selvom Xavi vandt La Liga, viste hans uerfarenhed sig i sidste ende, da problemer uden for banen overvældede dem på banen.
Men med Flick har de nu fået en træner med dokumenteret succes i Bayern München, som har en klar plan for, hvordan han vil have sit hold til at spille. Strategien både i opbygningsspillet og i presset uden bolden var tydelig at se, og hans hold dominerede størstedelen af kampen.
Bayern er også kendt for at have politiske problemer i bestyrelseslokalet. Hvis Flick er i stand til at navigere i disse hos Barcelona, kan de have ramt plet med deres nye valg af træner..
Advarsel om VM
MetLife Stadium skal være vært for VM-finalen i 2026, men natten til søndag så vi et reelt problem med at afholde en stor turnering i USA om sommeren. Efter blot 12 minutter blev kampen suspenderet i en time på grund af stormfulde forhold, som førte kraftig regn og lyn med sig.
Tilsvarende blev venskabskampen mellem Premier League-holdet Wolves og tyske RB Leipzig i Fort Lauderdale i Florida også ramt af kraftig regn. Selvfølgelig kan FIFA ikke forudsige og planlægge for uvejr, men rådene til fansene var lidt forvirrende i opgøret mellem Barcelona og Real Madrid.
De blev først bedt om at søge ly i gangarealerne, mens stormen rasede over dem. Men derefter fik de lov til at vende tilbage til deres pladser - og spillerne til banen - mens stormen stadig rasede.
Hvis du planlægger at rejse en tur til USA i 2026, synes rådet at være ret klart: medbring et regnslag, for det kan blive et særdeles vådt VM.