Michael Laudrup formue: Hvad er den tidligere Barcelona-spiller god for?

Nyheder
fredag, 02 august 2024 kl. 17:27
michael laudrup
Michael Laudrup er en af de største danske fodboldspillere i historien, men hvor indbringende har hans karriere egentlig været?
Man kan ikke komme udenom det faktum, at Michael Laudrup er en af de største fodboldspillere i dansk historie. Han har opnået store bedrifter i sin karriere, hvor han har spillet for en række af de største klubber i verden.
I løbet af karrieren var han forbi et væld af klubber i Europa. Han fik hul på sin karriere for KB, hvorfra turen gik videre til Brøndby. Her blev han dog ikke i lang tid, da han formåede at tiltrække sig en masse opmærksomhed fra udlandet.
Laudrups første skifte til en udenlandsk klub skete i en alder af 19 år, hvor han skrev kontrakt med Lazio. I alt nåede han at spille 69 kampe for den italienske klub, inden turen gik videre til Juventus. Her formåede han at bidrage med 36 mål fordelt på 151 kampe.
Tiden i Juventus gjorde ham til en stor stjerne i Europa, men det var først med skiftet til FC Barcelona, at han for alvor opnåede stjernestatus. Han var en del af den spanske storklub fra 1989 til 1994, hvor det blev til 224 kampe. I denne tid bidrog han med 54 mål og 16 oplæg.
Set med Barcelona-briller begik han dog en synd, da han i 1994 besluttede at skifte Barcelona ud med Real Madrid. Her spillede han kun i et par år, hvor det blev til 76 kampe og 15 mål, inden han skiftede videre til japanske Vissel Kobe i 1996.
Kun et enkelt år blev det til i Japan, inden den danske stjerne vendte tilbage til Europa, da han skrev kontrakt med Ajax. Her sluttede han sin karriere i 1998, hvor han også spillede sin sidste kampe for det danske A-landshold.
Michael Laudrups løn i Real Madrid og Barcelona
Det er vigtigt at slå fast, at der er sket rigtig meget med lønniveauet i fodbold de seneste år. Selvom Laudrup var en af de klart bedst betalte spillere i både Barcelona og Real Madrid, så kan lønnen ikke hamle op med, hvad de store stjerner bliver betalt i dag.
Hans kontrakt i Real Madrid var mere lukrativ end aftalen med Barcelona. Det antages, at han løb rundt på banen i Madrid med en årsløn på mellem 12 og 14 millioner kroner. Det gjorde han i begge år, hvor han har under kontrakt med den spanske klub.
Inden da havde han en succesfuld periode i Barcelona, hvilket hjalp ham med at få den lukrative kontrakt i Madrid. Det lyder, at han tjente mellem 9 og 10 millioner kroner om året i Barcelona. Det gjorde ham til en af de bedste betalte spillere i truppen dengang.
Hvor stor er Michael Laudrups formue?
Det er naturligvis svært at give et konkret svar på, hvor stor en formue den danske fodboldlegende har. Der er dog ingen tvivl om, at han har tjent rigtig mange penge i løbet af sin karriere. Pengene er dog tjent som privatperson, hvorfor der ikke foreligger regnskaber eller lignende.
Til gengæld har han efter fodboldkarrieren valgt at kaste sig ud i en karriere som erhvervsdrivende. Det har blandt andet medført, at han er begyndt at importere og sælge vin gennem selskabet Laudrup Vinimport 1 A/S (også kendt Laudrup Vin) sammen Per Kristensen Buhl.
Den i dag 60-årige legende ejer halvdelen af selskabet via sit holdingselskab, Michael Laudrup Holding A/S. Gennem dette selskab har han også en ejerandel i Falsled Kro samt en række andre selskaber, der bruges til investering.
I det seneste regnskab (for regnskabsåret 2023) kom hans holdingselskab ud med et overskud på 2,2 millioner kroner. Det er betydeligt mindre end året forinden, hvor han leverede et overskud på 6,6 millioner kroner.
Selvom overskuddet blev mindre, lagde han alligevel til sin formue i selskabet. Det seneste regnskab viser en egenkapital på 21 millioner kroner, ligesom det er angivet, at han har kapitalandele i andre selskaber med en værdi på 44 millioner kroner.
Michael Laudrup er Danmarks dyreste fodboldspiller
Officielt er det ikke Michael Laudrup, der er Danmarks dyreste fodboldspiller. Den pris er Rasmus Højlund derimod indehaver af, da han ifølge Transfermarkt blev solgt for 550 millioner kroner til Manchester United.
Men TotallyMoney har taget et kig på andre spillerhandler gennem tiderne. Hvis man tager udgangspunkt i deres transferindex, hvor priserne er regnet om til moderne tids priser, ville Laudrup være den dyreste spiller i Danmarkshistorien.
Da han i 1994 blev solgt til Real Madrid, indkasserede Barcelona 71,6 millioner kroner. Omregnes dette til en nutidig værdi, svarer det til 909,7 millioner kroner. Dermed overgår han med længder Højlund, der indtager den nuværende 1.-plads.