Lamine Yamal topper vild liste: Overgår både Messi og Ronaldo

Nyheder
fredag, 20 september 2024 kl. 14:10
lamine yamal 6
Lamine Yamal befinder sig i toppen af en helt særlig liste, hvor han overgår både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.
Fodboldverdenen har oplevet en markant ændring i løbet af de seneste år, når det kommer til demografien af spillere, der spiller med på det højeste niveau.
På få år er det blevet normalt at se helt unge teenagere skinne på den største scene. Det er bestemt noget, der ikke var en fast del af elitefodbolden for blot et årti siden.
Midt i denne voksende tendens er Barcelona en af klubberne, der går forrest og baner vejen for unge talenter ved at give dem en platform. Lamine Yamal er en af dem, der i særdeleshed har imponeret både spillere, fans og eksperter.tal
Ifølge en nylig rapport fra Football Benchmark har Yamal spillet 4.184 minutter for Barcelona og Spanien i en alder af blot 17 år og to måneder. Det gør ham til den spiller med flest minutter på banen sammenlignet med tidligere Golden Boy-vindere på samme alder.
Sidste års vinder, Jude Bellingham, havde til sammenligning kun spillet 2.944 minutter, da han var på Yamals alder.
Faktisk havde legender som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Luka Modric, Xavi og Sergio Ramos ikke engang startet deres seniorkarriere i den alder, hvor Yamal allerede dominerer i Europa.
Barcelona-stjernen er trods sin unge alder ikke kun en fast starter, men også en spiller, der er i stand til at gøre en stor forskel for både Spanien og den catalanske klub. Ikke nok med det, så kan han også allerede kalde sig EM-vinder.
Yamals præstationer det seneste år har gjort ham til en klar favorit til at vinde Golden Boy-prisen. Derudover er han også favorit til at vinde Kopa-trofæet. Mange forventer endda, at han vil ende i top-10 i Ballon d'Or-stillingen, hvilket er nærmest uhørt for en 17-årig.
Selvom det er en stor gevinst for Barcelona at have en så pålidelig spiller som den unge kantspiller, er det afgørende at administrere hans spilletid nøje. Der er stadig en lang sæson foran, hvorfor de skal forsøge at undgå, at han bliver skadet.
Spillere som Pedri, Gavi og senest Fermin Lopez er eksempler på, hvorfor Yamals spilletid skal overvåges tæt. Fælles for dem alle er, at de alle har været plaget af skader.