Lamine Yamal står til at slå Ansu Fati-rekord

Nyheder
mandag, 16 september 2024 kl. 20:44
lamine fati
Lamine Yamal har fået en flyvende start på denne sæson, og nu står han til at slå en rekord, som Ansu Fati er indehaver af.
La Masia-talentet Lamine Yamal har flere gange skrevet sig ind i historiebøgerne, siden han som 15-årig trådte ud af det berømte akademi.
Han er allerede den yngste spiller til at optræde for FC Barcelona i en officiel kamp og den yngste til at score et mål for dem i La Liga.
Yamal har også gjort sig bemærket på internationalt niveau, hvor han vandt EM med Spanien dagen efter sin 17-års fødselsdag. Den selvtillid og momentum, han opnåede ved den turnering, har han taget med ind i 2024/25-sæsonen.
Den højt vurderede unge spiller, som er favorit til at vinde både Kopa Trophy og Golden Boy-prisen denne sæson, scorede to mål for Barca i deres 4-1-sejr over Girona.
De to mål har bragt ham op på tre mål for sæsonen og otte i alt i La Liga. Den hjemmedyrkede stjerne Fati scorede 11 La Liga-mål før han fyldte 18 år, hvilket fortsat er en klubrekord i Catalonien.
Da Yamal først fylder 18 år i juli 2025, forventes det, at han vil overgå den rekord og dermed skrive endnu et stykke historie. Det vidner også om, at han er en stor stjerne, der kun bliver bedre.
For Fati kan det derimod vise sig at være et stort slag, da han var udset til at være Lionel Messis arvtager. Nu ser det i højere grad ud til, at det bliver Yamal, der kommer til at bryste sig af at dette.