Ingen fra Real Madrid: To Barcelona-talenter er i top-10 på Golden Boy-rangliste

Nyheder
tirsdag, 06 august 2024 kl. 14:37
lamine yamal 8
FC Barcelona kan glæde sig over at have to unge talenter i top-10 på den nuværende Golden Boy-rangliste.
FC Barcelona har altid været et sted, hvor unge spillere har haft stor succes, takket være La Masia. Den spanske klub er derfor næsten vant til at se deres akademiuddannede spillere vinde Golden Boy-prisen.
Pedri vandt Golden Boy-prisen i 2021, men han er dog ikke fra deres akademi. Gavi vandt den året efter. Går man længere tilbage, vandt klublegenden Lionel Messi prisen i 2005.
Det ser ud til, at tendens fortsætter i år med Pau Cubarsi og Lamine Yamal. Ifølge SPORT er de to 17-årige i top-10 på ranglisten, hvor Yamal er nummer ét og Cubarsi er nummer otte.
Det er ikke overraskende at se Yamal rangere som nummer ét. Den spanske stjerne havde en fantastisk sæson med Barcelona og fortsatte sin form med Spanien ved EM, som de endte med at vinde.
Cubarsi brød derimod først ind på Barcelonas førstehold i anden halvdel af sidste sæson og har siden været en fast starter under Xavi Hernandez. Han blev også udtaget til OL med Spanien.
I den seneste Golden Boy Football Benchmark Index har Yamal en vurdering på 94,4. Han er tæt forfulgt af Joao Neves med en vurdering på 93,4. Pau Cubarsi har en lidt lavere vurdering på 83,5.
Der er stadig tid, før prisen bliver offentliggjort, og Pau Cubarsi kan sagtens klatre op ad ranglisten, hvis han fortsætter med at præstere. Dog ser det ud til, at ingen kan udfordre Lamine Yamal om prisen.
Det er også værd at bemærke, at ingen Real Madrid-spillere er med i top-10 på ranglisten. På trods af en imponerende afslutning på sidste sæson og et godt EM, er Arda Guler kun nummer 12 på listen.
Efter alt, hvad Yamal har opnået, fortjener han da også fuldt ud anerkendelsen. Cubarsi har stadig tid til at vinde prisen, da han kun er 17 år. Dømt ud fra sæsonopstarten kan Marc Bernal også ende på denne liste i de kommende år.
Uanset hvad ser fremtiden lys ud for Barcelona med hensyn til deres unge talenter. Det er derfor slet ikke udelukket, at de vinder flere Golden Boy-priser i fremtiden.