Hansi Flick med 'bizart' krav: Kræver tandundersøgelse af alle spillere

Nyheder
torsdag, 11 juli 2024 kl. 19:19
hansi flick 8
Barcelona-træner Hansi Flick har krævet, at alle spillere skal undergå en tandundersøgelse i forbindelse med sæsonopstarten.
Barcelona-træner Hansi Flick kommer ikke fra samme baggrund som mange af sine forgængere, da han ingen tidligere erfaring har i spansk fodbold eller Barcelona. Det betyder, at han kan være nødt til at tilpasse sig, men Flick vil også tage nye og anderledes metoder med sig.
Ifølge AS bad Flick blandt andet om tandundersøgelse af spillerne i forbindelse med deres medicinske undersøgelser onsdag. Normalt består disse undersøgelser af fod-, kardiologi-, blod- og urin- samt mere generelle tests, men Flick har tilføjet en tandundersøgelse til dette.
Årsagen er, at han og hans hold mener, at sunde tænder kan have en stor indvirkning på spillerens helbred. The British Journal of Sports Medicine siger, at næsten fire ud af fem britiske fodboldspillere lider af tandkødsbetændelse, som kan forårsage smerte og skæve tænder
Det kan forårsage dårlig fordøjelse på grund af manglende evne til at tygge effektivt, hvilket igen påvirker musklerne og optagelse af næringsstoffer.
Samme medie skriver, at NBA-stjernen Pau Gasol tidligere blev pålagt at gennemgå behandling for at rette sine tænder af LA Lakers, mens AC Milan besluttede sig for ikke at skrive kontrakt med Aly Cissokho på grund af alvorlige tandproblemer, som de mente kunne påvirke hans helbred.
I øjeblikket har Flick kun ni førsteholdsspillere til rådighed på grund af ferier, internationale opgaver og skader. Derfor har han valgt at udfylde truppen med La Masia- og Barca Atletic-spillere. Hans første træning efter de medicinske undersøgelser blev dog aflyst på grund af varmen.
At Flick har et krav om, at alle spillere får undersøgt deres tænder og helbred i munden, er et bevis på, at han adskiller sig fra andre trænere. Derfor er det naturligvis også et punkt, hvor han adskiller sig fra sin forgænger, Xavi Hernandez.