Lamine Yamals løn: Dette vanvittige beløb tjener den 16-årige stjerne om ugen

Nyheder
onsdag, 10 juli 2024 kl. 12:09
lamine yamal jubler
Lamine Yamal scorede EM's flotteste mål og tiltrak masser af opmærksomhed, da Spanien tirsdag aften tørnede sammen med Frankrig. På lørdag kan han fejre sin 17 års fødselsdag.
Der er sikkert rigtig mange, der er nysgerrige efter at vide det: Hvad tjener Lamine Yamal hos FC Barcelona? Den unge stjerne har gjort sig bemærket under EM i Tyskland, hvorfor han med al tydelighed har understreget, at han går en stor fremtid i møde.
Lamine Yamal blev født den 13. juli 2007 i Esplugues de Llobregat. Hans far er marokkaner, og hans mor kommer fra Ækvatorialguinea. Han blev en del af FC Barcelona i 2014, hvor han blev optaget på klubbens ungdomsakademi, som flere andre stjerner før ham.
Hans præstationer hos La Masia blev bemærket af det marokkanske fodboldforbund, som viste interesse for at sikre spilleren på ungdomsniveau. Til trods for dette, har Yamal valgt at spille for Spanien.
I september 2023 blev han for første gang udtaget til det spanske landshold. Efter hans bidrag til Spaniens kvalifikation og hans fremragende form i Barcelona, blev han også udtaget til Luis de la Fuentes endelige trup til EM i Tyskland.
Lamine Yamals løn
Den 2. oktober 2023 meddelte Barcelona, at Lamine Yamal havde underskrevet en ny kontrakt med klubben. Aftalen løber til 30. juni 2026 og indeholder en frikøbsklausul på 1 milliard euro, hvilket svarer til næsten 7,5 milliarder kroner.
Ifølge flere kilder er der også en aftale om, at Yamals kontrakt automatisk ændres, når han fylder 18 år. På det tidspunkt afsluttes hans nuværende kontrakt, og en ny kontrakt underskrives, som løber til juni 2030. Her er det også forventet, at han står til at få en betydelig lønforhøjelse.
I 2024/2025-sæsonen kommer han til at tjene en grundløn på 1.670.000 euro (12,4 millioner kroner), hvilket svarer til 32.115 euro (240.000 kroner) om ugen. Dette beløb er dog eksklusive eventuelle bonusser.
Derudover modtager han en årlig bonus på 420.000 euro (3,1 millioner kroner). Dette bringer hans samlede årlige indkomst op på 2.090.000 euro (15,5 millioner kroer), hvilket må siges at være et meget imponerende beløb for en spiller på hans alder.
Med en kontrakt til 2026 har FC Barcelona guld i hænderne. Klubben vil gøre alt for at beholde deres supertalent og udvikle ham yderligere, da de har et håb om, at han vil kunne føre klubben til nye højder.
Spillestil
Selvom han er mest fortrolig med sit venstre ben, spiller Lamine Yamal på højre fløj. Han har en enestående evne til at undvige sine modstandere, skære ind og passere spillere fra højre side. Sammenligningen med Messi er derfor ikke ubegrundet.
Udover sine driblefærdigheder skiller Lamine Yamals hurtighed og afslutninger sig ud som hans store offensive kendetegn. "Han er anderledes," sagde Xavi, inden han for første gang tog den unge spiller med i sin trup til en kamp mod Atletico Madrid den 23. april 2023.
"Han er et medfødt talent, og er ikke bange. Han har haft fantastiske træninger. Jeg tænkte, at det bedste var at tage ham med på holdet," fortsatte den tidligere Barcelona-træner.
Yamals indhop mod Betis gjorde ham til den yngste spiller i FC Barcelonas historie, og han tog rekorden fra Vicenç Martinez Alama, der blev født den 12. januar 1925 og debuterede på førsteholdet i en alder af 16 år, ni måneder og fem dage.
Den 21. februar 2024 tilføjede Lamine Yamal endnu en rekord til sin liste, da han blev udtaget til at starte i Champions League mod Napoli. Dette betød, at han blev den yngste spiller i historien til at spille en knockout-kamp i Champions League. Dengang var han 16 år og 223 dage gammel.
Lamine Yamals fulde navn
Lamine Yamals fulde navn er Lamine Yamal Nasraoui Ebana. 'Nasraoui' er hans fars efternavn, og 'Ebana' er hans mors efternavn.
Som det er sædvanligt i visse spanske navnekonventioner, er det passende at kalde ham 'Lamine Yamal' i stedet for kun 'Lamine' eller 'Yamal'.