Barcelona-præsident Joan Laporta i store problemer: Er blevet anklaget for svindel

Nyheder
mandag, 21 oktober 2024 kl. 12:03
joan laporta stadion
FC Barcelona-præsident Joan Laporta er havnet i store problemer, da der er blevet åbnet en retssag mod ham, der han er blevet beskyldt for svindel.
For nylig blev FC Barcelona-præsident Joan Laporta og hans tidligere partner Joan Oliver sigtet af en dommer i Barcelona for angiveligt ikke at have tilbagebetalt en investering på 4,7 millioner euro (ca. 35 mio. kr.) til en anden investor. Nu står de over for problemer igen.
Ifølge Relevo har Instruktionsdomstol Nummer 21 i Barcelona accepteret en klage indgivet mod Laporta og Oliver, som er blevet anklaget for at have undladt at tilbagebetale 50.000 euro (ca. 370.000 kr.) til en anden investor.
Ifølge Laporta investerede han nogle af de nævnte midler i CF Reus Deportiu, som havde spillet i Segunda División, indtil de blev likvideret i 2020. Desuden blev en del af pengene brugt til oprettelsen af et La Masia-lignende akademi i Asien.
Laporta har haft travlt på det seneste, og dette er endnu en sag, han bliver nødt til at håndtere. Barcelona-præsidenten vil blive indkaldt til at afgive vidneforklaring i denne sag, og datoen for dette er sat til januar.
Det er naturligvis vigtigt at nævne, at denne sag ikke har noget med klubben FC Barcelona at gøre. Derimod er der tale om en personlig retssag for Laporta, hvorfor der ikke er nogen risiko for, at det skader klubben.
Naturligvis er det dog et problem, da det kommer til at stjæle en del af Laportas fokus i de kommende måneder. Det kommer på et ubelejligt tidspunkt for den spanske præsident, da han forbereder sig på et nyt præsidentvalg.
Skulle der dukke flere af sådanne sager op, kan det få konsekvenser for Laporta. Det kan nemlig betyde, at medlemmerne i Barcelona ikke ønsker at stemme ham ind som præsident på ny.
Tidligere har der dog været meldinger om, at han vil 'sætte alt ind' på at foretage et stort indkøb næste år. Det handler om, at han gerne vil styrke sine chancer for at blive præsident i endnu en periode.