Barcelona sendte stort beløb til svindler, der udgav sig for at være Robert Lewandowskis agent

Nyheder
lørdag, 19 oktober 2024 kl. 14:28
robert lewandowski vallecano
FC Barcelona sendte et stort beløb til en svindler, der udgav sig for at være agent for Robert Lewandowski.
FC Barcelona blev snydt til at overføre 1 million euro (ca. 7,4 millioner kroner) til en svindler, der udgav sig for at arbejde med agenten for stjernespilleren Robert Lewandowski.
Barca købte Lewandowski fra Bayern München i sommeren 2022 for en startpris på 45 millioner euro. Den polske angriber har siden da scoret 71 mål i 106 kampe for Barcelona og vist sin værdi for holdet.
Bag kulisserne har der dog været et alvorligt problem, da en svindler brugte denne handel som en mulighed for at snyde Barca.
Efter handlen blev Barcelona kontaktet af en person, der hævdede at arbejde sammen med Lewandowskis agent, Pini Zahavi, og krævede 1 million euro overført til en cypriotisk bankkonto.
Personen brugte den falske identitet Michael Hermanus Gerardus Demon og hævdede at være Lewandowskis advokat. Manden var yderst vedholdende, og Barcelona gik til sidst med på at betale.
De sendte pengene til en konto i Banc de Xipre, men beløbet blev aldrig frigivet, da bankens compliance-afdeling fandt det mistænkeligt.
En undersøgelse fra Cadena SER afslørede, at svindleren, som ikke havde nogen historik med den cypriotiske bank, blev tvunget til at bevise sin identitet. Barcelona kontaktede Zahavi, som bekræftede, at han ikke havde kendskab til personen, og banken frøs pengene.
'Mr Demon' truede senere med at gå til UEFA, hvis Barca ikke betalte, og krævede yderligere 250.000 euro (ca. 1,9 millioner kroner) for at holde sagen hemmelig.
Barcelona fik til sidst deres penge tilbage fra den cypriotiske bank, men de catalanske myndigheder har ikke iværksat en strafferetlig efterforskning, da klubben ikke har indgivet en formel klage.
Barcelona bekræftede over for Cadena SER, at klubben havde været offer for et forsøg på bedrageri. Klubben oplyste, at hændelsen har fået dem til at styrke deres protokoller.
Det var tæt på at blive en dyr affære for de catalanske giganter med store summer på spil. Ifølge Lewandowskis kontrakt står han til at tjene 104 millioner euro (ca. 775 millioner kroner) over fire år, hvoraf 10 procent (ca. 77,5 millioner kroner) er øremærket til hans repræsentanter.