Alejandro Baldes spilletid har været begrænset: Nu er årsagen afsløret

Nyheder
torsdag, 17 oktober 2024 kl. 17:23
alejandro balde 2
FC Barcelona-forsvarer Alejandro Balde har fået begrænset sin spilletid i denne sæson, men det er ikke uden grund, at det forholder sig på denne måde.
Skader har ikke været venlige mod FC Barcelona i begyndelsen af 2024/25-sæsonen, da klubben har måttet undvære flere spillere på grund af langvarige skader allerede fra sæsonopstarten.
En spiller, der dog vendte tilbage fra en langvarig skade under forud for denne sæson, er Alejandro Balde. Den unge forsvarer endte med at tilbringe anden halvdel af sidste sæson ude med en skade, hvilket naturligvis var et stort slag for både ham og Barcelona.
Selvom det er tydeligt, at han stadig er ved at genfinde sin bedste form, er venstrebackens tilgængelighed i sig selv et stort løft for Hansi Flick og hans planer. Indtil videre har den tyske træner vist stor forsigtighed med at bruge den unge spiller.
Som afsløret af SPORT var Balde fysisk 100% klar, da forberedelserne til sæsonen begyndte i juli, men planen har hele tiden været gradvist at fase ham ind uden at overbelaste hans krop.
At håndtere hans minutter på banen har derfor været afgørende, og venstreback-positionen har derfor været en af de mest roterede i Flicks tid indtil videre.
Af Barcelonas 11 kampe indtil videre har Balde kun startet otte og har i gennemsnit spillet 68 minutter pr. kamp. Det er værd at bemærke, at han kun har spillet fulde 90 minutter i tre kampe.
Det er også interessant, at Flick ikke har givet Balde mere end tre startopstillinger i træk på noget tidspunkt denne sæson. Derfor er det meget tydeligt, at det har været en prioritet for ham at indføre ham langsomt og nænsomt i truppen.
I mellemtiden har den unge Gerard Martin vundet Flicks tillid som backup og nyder nu en gradvis integration i førsteholdet. Indtil videre har Balde vist god stabilitet i forsvaret. Han har dog manglet lidt i forhold til den afsluttende aflevering, men det forventes at blive bedre, som sæsonen skrider frem.
Da han ikke blev udtaget til Spaniens landskampe i landsholdspausen, har den unge spiller fået to ekstra ugers hvile til at styrke sin krop. Med Bayern München og Real Madrid på horisonten er det naturligvis vigtigt, at han er i fuld form.