Derfor er Raphinha blevet udpeget som kaptajn i Barcelona

Nyheder
tirsdag, 15 oktober 2024 kl. 14:26
raphinha 4
Den brasilianske stjerne Raphinha er i denne sæson blevet udpeget som kaptajn i FC Barcelona. Nu er det blevet afsløret, hvad der ligger til grund for dette.
Det er ifølge den spanske avis SPORT kommet frem, at Raphinha er blevet udnævnt som kaptajn i FC Barcelona denne sæson primært på grund af sit tætte forhold til sportsdirektør Deco.
I slutningen af august samledes spillerne for at vælge deres fem kaptajner. De første fire valg afspejlede et tydeligt fokus på erfaring, hvor Marc-Andre ter Stegen, Frenkie de Jong, Ronald Araujo og Pedri blev valgt.
Hver af disse spillere har vist stor dedikation og lederskab på banen. Dog blev Raphinha, på trods af at han har mindre erfaring, udnævnt som den femte kaptajn. Det overså andre spillere som Eric Garcia, Gavi, Ferran Torres og endda Robert Lewandowski.
Den afgørende faktor bag Raphinhas udnævnelse ser ud til at være hans forhold til Deco. Spillerne mente, at Raphinha som kaptajn kunne hjælpe med at løse eventuelle problemer, der måtte opstå i løbet af sæsonen.
De følte, at han kunne facilitere bedre kommunikation og drøftelser med Deco på grund af deres tidligere samarbejde. Deco, der tidligere har repræsenteret Raphinha som agent, spiller i øjeblikket en vigtig rolle i hans karriere.
Denne beslutning blev truffet kollektivt af spillerne efter deres tur til USA forud for denne sæson. På trods af at Raphinha kun har været i klubben i to sæsoner, er hans udnævnelse som kaptajn særligt bemærkelsesværdig, fordi han blev valgt foran mere erfarne spillere.
I de første uger af sæsonen, hvor både han og Pedri var de eneste tilgængelige kaptajner, tog Raphinha ansvaret for at bære anførerbindet.
Dette valg kunne have ført til spørgsmål om Raphinhas præstationer i løbet af de seneste to sæsoner. Ikke desto mindre har han formået at ændre opfattelsen og er fremstået som en af de mest indflydelsesrige spillere i denne sæson.
Hans evne til at tilpasse sig træner Hansi Flicks spillestil har været imponerende, hvilket har givet ham mulighed for at vise en mere effektiv spillestil. Som resultat er både fans og holdkammerater begyndt at anerkende den bedste version af Raphinha.