Barcelona forventer at indgå aftale, der muliggør 1:1-reglen fra næste uge

Nyheder
onsdag, 19 juni 2024 kl. 20:31
joan laporta 2
Barcelona skal have penge i kassen for at vende tilbage til 1:1-reglen, men klubben forventer at indgå en aftale, der muliggør det fra næste uge.
Det er ikke nogen hemmelighed, at Barcelona fortsat er hæmmet på den økonomiske front. Det har klubben været de seneste sæsoner, hvilket har besværliggjort indkøb og registrering af nye spillere.
Præsident Joan Laporta og den øvrige ledelse har været tvunget til at indgå en række økonomiske aftaler for at opnå finansiering.
Nu er en ny aftale på trapperne, som igen kan indbringe et større pengebeløb. Ifølge den spanske journalist Roger Torello forventer Barcelona at afslutte salget af 15% af Barca Vision efter Sant Joan-festivalen i Catalonien, som slutter mandag.
Når papirarbejdet og alle formaliteter er på plads, vil Barcelona igen kunne operere under 1:1-reglen. Denne regel er indført af La Liga med henblik på at sikre Fair Play i den spanske liga. Med overholdelse af reglen, kan Barcelona genoptage sine normale transferaktiviteter.
Barcelona forventes at annoncere den nye aftale inden længe, hvilket anses som en betydelig bedrift. Efter flere måneders forhandlinger med forskellige virksomheder, herunder et teknologifirma fra Dubai, er Barcelona nu i de afsluttende faser.
De håber at færdiggøre salget af de 15% af aktierne i Barca Vision, der tidligere var ejet af Libero, men som aldrig betalte for dem.
Salget kan blive inkluderet i klubbens budget for 2023/24-sæsonen, og ved at lukke denne aftale vil de kunne opfylde deres finansielle mål og muligvis afslutte regnskabsåret med overskud. Denne finansielle stabilitet vil netop gøre det muligt for dem at hente nye spillere under 1:1-reglen.
Klubben betragter denne aftale som en stor succes, da det giver dem mulighed for at opfylde deres budget uden at skulle sælge spillere eller bede om et forskud på deres kommende kontrakt med Nike. Det er særligt bemærkelsesværdigt i betragtning af de udfordringer, Barcelona står overfor efter deres flytning til Montjuic.
De igangværende renoveringer på Spotify Camp Nou har ført til et anslået tab på næsten 750 millioner kroner. Dette tab skyldes primært reducerede billetsalg, da Montjuic har halvdelen af Camp Nous kapacitet samt færre VIP-områder.