Stærk start for Hansi Flick skæmmet: Dette problem skal han løse

Nyheder
lørdag, 05 oktober 2024 kl. 10:31
hansi flick valencia 1
Hansi Flick har fået en god start på sin tid som træner i FC Barcelona, men der er dog ét problem, som han er nødt til at få løst.
Der er ikke meget at klage over, når det kommer til FC Barcelonas sæsonstart, da det spanske storhold virkelig er i god form. De har formået at levere en flydende offensiv og mål, der kommer nærmest efter behag.
Men historien i defensiven er dog knap så positiv, da Barcelona har haft svært ved at holde målet rent. Selvom der er et par årsager til deres defensive udfordringer, er det et område, som skal adresseres af Hansi Flick.
Barcelona vandt La Liga for to år siden under Xavi, og det var især forsvaret, der kunne tage æren for dette. I samme sæson satte holdet nemlig historiske rekorder i forhold til færrest indkasserede mål og antal rent bur.
Efter de første otte runder i den sæson havde Barcelona kun lukket ét mål ind i La Liga. På samme tidspunkt i denne sæson har Barcelona lukket ni mål ind, hvilket betyder, at de i gennemsnit har indkasseret mere end ét mål pr. kamp.
Nederlaget på 2-4 mod Osasuna forstørrer naturligvis antallet, men faktum er, at Barcelona kun har holdt rent bur i to ligakampe indtil videre. Hvis man også tager Champions League-kampene med, har de tilladt modstanderne at score 11 gange i 10 kampe, hvilket giver et lignende gennemsnit.
Flick og co. mangler ganske vist holdets bedste forsvarsspillere i form af Ronald Araujo og Andreas Christensen, og Jules Kounde er rykket ud på højrebacken. Marc-Andre ter Stegens skade er blot den seneste i rækken af problemer i defensiven.
Alligevel skal Flick forsøge at forbedre holdets defensive præstationer, hvis vejen til titlen skal blive lettere. Inigo Martinez og Pau Cubarsi spiller begge på et højt niveau og burde være i stand til at sikre rent bur mere, end de har gjort hidtil.
Selvom Flick har formået at imponere i sin tid i Barcelona, står det derfor klart, at der bestemt stadig er plads til forbedringer under den tyske træner.