Pep Guardiola solgte to Barcelona-stjerner fordi de 'mødte fulde op til træning'

Nyheder
torsdag, 29 august 2024 kl. 16:17
pep guardiola
Pep Guardiola solgte engang to FC Barcelona-stjerner, efter de mødte fulde op til træning. Det gjorde han i et forsøg på at beskytte Lionel Messi.
I midten til slutningen af 00'erne var Lionel Messis fremkomst på FC Barcelonas førstehold ikke kun en katalysator for klubbens succes på banen, men førte også til en ændring af kulturen i klubben uden for banen.
Faktisk har den tidligere Barcelona-spiller Alexander Hleb engang hævdet, at både Ronaldinho og Deco endte med at blive ofre for klubbens ændrede perspektiv.
I et interview med Voka TV påstod Hleb, at de to stjerner dukkede fulde op til træning, hvilket Guardiola tilsyneladende ikke ville tolerere.
"Ronaldinho og Deco kom til træning fulde. Derfor blev Ronaldinho og Deco solgt i 2008. Fordi de var bange for, at de ville trække Lionel Messi ned," sagde han.
Deco og Ronaldinho havde begge været stjerner i Barcelona, hvor førstnævnte optrådte 161 gange, scorede 20 mål og leverede 45 oplæg i sin tid i klubben.
I mellemtiden vandt Ronaldinho Ballon d'Or, scorede 94 mål og leverede 71 oplæg under en ikonisk periode i Barca.
Hleb forklarede desuden, at han aldrig ønskede at slutte sig til Barcelona, hvor han endte med kun at spille sporadiske 36 kampe over fire år.
Den hviderussiske spiller havde håbet på at blive i Arsenal eller slutte sig til Bundesliga-giganten Bayern München.
"Ærligt talt, så ville jeg oprindeligt slet ikke til Barcelona. Jeg ville til Bayern München eller blive i Arsenal. Men agenterne sagde, at jeg skulle tage afsted, da det var Guardiola, der ringede," sagde han.
"Da jeg skiftede til Barca, boede jeg hos Thierry Henry i et stykke tid. Han sagde til mig: 'Bliv indtil du finder noget. Hvad skal du på hotellet? Det er kedeligt'. Og så boede jeg hos ham i en måned."
"Han sagde altid til mig: 'Hvorfor tog du til Barca? Ring til mig, så ville jeg have forklaret dig alt'."