Kaos i La Liga: Flick og Ancelotti overvejer at strejke

Nyheder
torsdag, 05 september 2024 kl. 13:37
hansi flick pressemoede
La Liga kan blive ramt af et sandt kaos, da ligaens trænere, herunder Hansi Flick og Carlo Ancelotti, overvejer at strejke.
La Liga-sæsonen er kun få uger gammel, men trænerne i den spanske liga siges at være klar til at træde tilbage på grund af en igangværende konflikt.
Flere trænere i Spanien er utilfredse, da en række klubber ikke har udbetalt erstatning til fyrede trænere, hvilket har været et emne for dem på et nyligt møde.
Klubber i La Liga kan nemlig fyre deres cheftrænere og tilbageholde fratrædelsesgodtgørelse, indtil en høring er afholdt, og en aftale er nået om det skyldige beløb.
Dette har skabt problemer, da flere trænere kræver betaling straks efter deres fyring. Flere trænere er berørt, herunder Quique Setien og Alvaro Cervera, der er blevet fyret af hhv. Barcelona og Oviedo.
Ifølge Marca er trænerne i den spanske liga meget utilfredse med situationen og har angiveligt talt om problemet på deres årlige møde denne uge.
For at løse problemet er trænerne, herunder Real Madrid-træner Carlo Ancelotti og FC Barcelona-træner Hansi Flick, klar til at true med strejke, når de skal mødes med La Liga-ledelsen.
Omkring 40 trænere, herunder Atletico Madrids Diego Simeone, er villige til at strejke. Handlingerne er udløst af Setien og Cerveras sager. Setien måtte true med retssag for at tvinge Barcelona til at betale, hvilket de gjorde til sidst.
De spanske giganter har været plaget af økonomiske problemer de seneste år, men blev hjulpet af legenden Xavi, som frafaldt sin ret til kompensation efter sin fyring sidste sæson.
Skulle de også have betalt kompensation til ham, kunne det have betydet, at de slet ikke havde mulighed for at foretage indkøb denne sommer. Det er derfor positivt for Joan Laporta og co., at han ikke gjorde dette.