Hvorfor Lamine Yamal ikke kan sammenlignes med Lionel Messi de næste 13 år

Nyheder
søndag, 13 oktober 2024 kl. 12:14
lamine yamal osasuna
Tidligere FC Barcelona-direktør Jordi Cruyff mener ikke, at det giver mening at sammenligne Lamine Yamal og Lionel Messi før om 13 år.
Både Lionel Messi og Lamine Yamal har deres rødder i det berømte La Masia-akademi, hvorfor det er uundgåeligt, at der opstår snak om den spanske teenagestjerne, der for tiden følger samme sti som den ottedobbelte Ballon d'Or-vinder.
For de fleste ville en sådan diskussion føles langt ude, men Yamal har vist sig at være et af de mest lovende talenter i Europa. Derfor er der også mange, der allerede har spået, at han står til at få en stor fremtid.
Han har skrevet sig ind i historiebøgerne siden sin debut på seniorniveau som 15-årig og er allerede en spiller med en La Liga-titel og en EM-triumf bag sig. Der forventes endnu mere prestigefyldte priser i fremtiden, men det er alt for tidligt at placere ham i samme kategori som Messi.
Det er en opfattelse, som den tidligere Barcelona-direktør Jordi Cruyff deler.
"Han er en anderledes spiller, med et anderledes talent, og med masser af personlighed for sin alder. Fra første dag uden frygt: 'Giv mig bolden, jeg vil lave mit træk'," sagde han til Radio Marca.
"Og sandheden er, at hvis han ikke bliver skadet, er han åbenlyst en spiller, der vil sætte sit præg på en æra, men at sige, at han vil blive en Messi... Det ved vi først, når han er 30 år."
Yamal har ikke lagt skjul på, at han ønsker at blive en legende i egen ret, men han har også udtalt sig til El Hormiguero om den konstante debat omkring Messi-sammenligningerne.
"Jeg kan godt lide at blive sammenlignet med den bedste spiller i fodboldens historie, men jeg vil være mig selv. At nå Messis niveau er umuligt," lød det fra Yamal.
Yamal er endnu ikke en færdigudviklet spiller, og der er stadig områder i hans spil, som skal forbedres, men han har allerede gjort imponerende fremskridt i løbet af de seneste to sæsoner.
Derfor er der al mulig grund til at tro, at han på et tidspunkt vil følge i Messis fodspor ved at vinde Golden Boy- og Ballon d'Or-priser.