Derfor har Lamine Yamal to andre landes flag på sine fodboldstøvler

Nyheder
fredag, 12 juli 2024 kl. 14:22
lamine yamal 6
Har du lagt mærke til, at Lamine Yamal har to andre landes flag på sine fodboldstøvler? Det er der en særlig årsag til, at han har.
Lamine Yamal har imponeret ved EM for Spanien, hvorfor det er de færreste, der ikke har lagt mærke til ham. Nogle har måske endda bemærket, at han har to andre landes flag på sine fodboldstøvler.
Den 16-årige stjerne har været i storform i sin første store turnering for La Roja, hvor han hidtil har bidraget med en scoring og to oplæg. Tirsdag aften scorede han et helt sublimt mål, da Spanien sikrede sig en plads i finalen med en 2-1-sejr over Frankrig.
Yamal, der er født i juli 2007, har tilmed lavet lektier og taget eksamener under turneringen i Tyskland. Som den yngste spiller nogensinde i en EM-slutspilskamp, har Yamal god grund til at smile - og intet tyder på, at det kommer til at ændre sig.
Han har også spillet for det spanske landshold på ungdomsniveau, før han tog skridtet op til deres A-landshold og scorede i sin debut i september. Men Yamal kunne faktisk også have spillet for to andre lande gennem sine forældre.
Hans mor er fra Ækvatorialguinea, mens hans far, Mounir Nasraoui, er født i Marokko. Han kunne derfor have spillet ved AFCON, hvis han havde valgt en af de andre muligheder. Som en hyldest til sin familie, har Yamal begge flag på sine fodboldstøvler.
Yamal har været en af de klart største stjerner ved EM, hvor han endda har matchet en Cristiano Ronaldo-rekord mod Georgien. Hertil har han også overtaget en rekord fra Pele, da han nu er den yngste spiller, der har spillet i en EM- eller VM-semifinale.
Der er naturligvis også en god chance for, at han starter på banen i EM-finalen mod England. Her kan han igen vise sig at blive en vital spiller for Luis de la Fuente og co.