Har haft stor succes: Her er Hansi Flicks 10 regler i Barcelona

Nyheder
tirsdag, 15 oktober 2024 kl. 9:20
hansi flick hoeretelefoner
Hansi Flick har haft stor succes efter sit skifte til FC Barcelona, hvor han har indført 10 meget klare regler.
Hansi Flicks ankomst til FC Barcelona har medført markante ændringer i klubbens interne kultur. Selvom han kan virke rolig på overfladen, har Flicks sans for detaljer og hans faste tilgang ændret den måde, holdet arbejder på.
Siden han overtog ansvaret, har han afskaffet økonomiske sanktioner og belønninger, samtidig med at han har indført nye regler og forstærket nogle af de eksisterende fra Xavis tid.
Ifølge den spanske avis AS er der ti vigtige regler, som alle Barcelonas spillere nu skal overholde under Flicks ledelse, hvis de vil sikre deres plads i truppen.
Punktlighed er ufravigeligt
Den første regel handler om punktlighed. Spillere og personale skal møde op 90 minutter før træningen begynder. Træningen starter typisk klokken 11, hvilket betyder, at alle skal være på træningsanlægget senest klokken 09.30.
I denne tid spiser spillerne morgenmad på Ciutat Esportiva, mens Flick diskuterer dagens forberedelser med sit personale, fysiske trænere og lægestaben. Det er på dette tidspunkt, at beslutninger om træningen og eventuelle skadede spillere bliver taget.
Daglig vægtkontrol
En af de strengeste regler, som Flick har indført, er daglig vægtkontrol. Hver morgen, inden træningen starter, skal hver spiller veje sig. Resultaterne bliver registreret og evalueret ugentligt.
Derudover har Flick tilføjet analyser af spillernes tænder til de regelmæssige lægetjek for at få en helhedsforståelse af hver spillers fysiske tilstand.
Strenge ernæringsprotokoller
Selvom spillerne ikke behøver at spise sammen, forventes de at følge en streng kostplan. Holdets ernæringsekspert, Silvia Tremoleda, forbereder en buffet, hvorfra alle spillere skal vælge deres måltider.
Kampdagsforberedelser og træning
Flick lægger stor vægt på rutinerne på kampdage. Han insisterer på, at spillerne deltager i en opvarmning om morgenen på hver kampdag, hvilket han anser for afgørende for deres forberedelse. Denne rutine kan endda påvirke hans valg af startopstilling.
Holdmøder før kampe
Siden Flick overtog rollen som træner i den spanske klub, skal spillerne mødes på holdets hotel på kampdage. Dette sikrer konsistens i deres forberedelser og giver holdet mulighed for at styrke sammenholdet før kampen.
Vigtig hvile efter kampene
Flick har også lavet væsentlige ændringer i rutinerne efter kampene. Hvis en kamp slutter sent, og hjemrejsen tager mere end 90 minutter, bliver holdet i den pågældende by natten over.
Flick mener, at ordentlig hvile efter en kamp er afgørende, og han foretrækker, at spillerne undgår at ankomme trætte og søvnberøvede tidligt om morgenen.
Intensiv og databaseret træning
Træningssessionerne under Flick er meget disciplinerede og fysisk krævende. Alle spillerne bærer nu GPS-enheder under træning for at overvåge deres fysiske præstationer, som derefter bliver analyseret.
Disse sessioner varer typisk omkring 90 minutter, men med aktiviteter før og efter træningen bruger spillerne omkring fem timer om dagen på træningsanlægget.
Ingen økonomiske bøder
En af de mest bemærkelsesværdige ændringer under Flick er afskaffelsen af økonomiske sanktioner for disciplinære overtrædelser. Det betyder dog ikke, at der ikke er konsekvenser for dårlig opførsel. I stedet håndterer Flick disciplinære problemer med andre former for straf.
Begrænset fritid
Flick er ikke tilhænger af at give spillerne meget fri. Han tillader maksimalt en fridag om ugen. På grund af sæsonens intensitet og de mange kampe er der kun lidt tid til ekstra hvile. Det er også et punkt, hvor han adskiller sig fra Xavi, der brugte fridage som en belønning.
Professionelle grænser
Til sidst opretholder Flick en professionel distance til sine spillere. Han ser sig selv som træner - ikke som en faderfigur eller ven. Hans dør er altid åben, og han værdsætter respektfuld og engageret kommunikation. Han gør det dog klart, at grænsen mellem spiller og træner ikke må krydses.