Frygter for hans fremtid: Barcelona er 'forvirrede' over Frenkie de Jongs attitude

Nyheder
fredag, 27 september 2024 kl. 12:13
frenkie de jong 3
FC Barcelona er 'forvirrede' over Frenkie de Jongs attitude, og har en frygt for, hvad han planlægger at gøre i fremtiden.
Ifølge den spanske avis AS, som citerer anonyme kilder, er FC Barcelona 'forvirrede' over Frenkie de Jongs attitude. Desuden tror klubben, at han bevidst lader sin kontrakt udløbe for at forlade klubben gratis i 2026.
Den hollandske spiller blev mødt med en kølig modtagelse fra en række af Barcelonas fans under Joan Gamper Trophy-kampen. Før sæsonens åbningskamp, som catalanerne tabte 3-0 til AS Monaco, blev spillerne præsenteret én efter én. Da det var De Jongs tur, blev han buhet og piftet ad af en gruppe fans.
Dette skyldes sandsynligvis, at han er blandt de bedst betalte spillere på Hansi Flicks hold i 2024/2025-sæsonen på grund af penge, der blev udskudt under pandemien, men som skal udbetales i denne sæson.
Et afslag på at genforhandle denne løn kan af nogle opfattes som, at De Jong stod i vejen for, at Barca kunne løse sine Financial Fair Play-problemer og endda hente Athletic Club-stjernen Nico Williams denne sommer.
Ifølge AS er De Jong imidlertid 'begyndt at blive mere af et problem end en løsning i Barcelona' på flere måder.
Han har været ude med en ankelskade siden El Clasico mod Real Madrid den 21. april, hvilket betød, at han gik glip af Hollands imponerende vej til EM-semifinalen, hvor Ronald Koemans mandskab blev slået af England.
Da han vendte tilbage til Barca efter sin ferie, var han 'tydeligt ude af form', og De Jong 'ignorerer fortsat enhver af klubbens forsøg på at tale om hans kontraktsituation'.
Anonyme kilder fortalte AS, at ingen i Barca kan forudsige, hvornår De Jong vil være til rådighed for Flick, der også har Dani Olmo og Gavi ude med skader. De Jongs attitude skaber 'forvirring' på et tidspunkt, hvor han ser ud til at 'være på et andet niveau end resten af hans holdkammerater'.
Sportsdirektør Decos forsøg på at kontakte hans agent og forhandle en kontraktforlængelse med udskudt løn har ikke givet noget resultat, hvorfor der angiveligt er 'dårlige vibes' med De Jong.
I klubbens ledelse tror man, at han vil lade sin kontrakt løbe til udløb den 30. juni 2026 og forlade klubben på en fri transfer, hvilket vil give ham mulighed for en stor lønudbetaling.