Barcelona-sensationen Lamine Yamal skriver historie med ny værdisætning

Nyheder
fredag, 19 juli 2024 kl. 11:46
lamine yamal jubler
Lamine Yamal har igen skrevet historie. Denne gang er det hans værdisætning, der har gjort, at han har fået en plads i historiebøgerne.
Endnu en dag, endnu en Lamine Yamal-rekord. Barcelona-sensationen Yamal har haft en historisk sommer, hvor han blandt andet spillede en stor rolle i, at Spanien vandt EM i Tyskland.
Som blot 17-årig blev han dermed den yngste spiller nogensinde til at løfte trofæet. Inden han fik mulighed for at gøre dette, formåede han også at slå en lang række rekorder på vejen.
Tilføj dertil, at den unge stjerne spillede hele 50 kampe i Barcelona-trøjen sidste sæson. Det burde derfor ikke komme som en overraskelse, at hans værdi fortsætter med at stige.
Ifølge Transfermarkt, der bliver betragtet som den førende kilde til spilleres værdisætninger, er Yamals værdi steget markant over de sidste par måneder. Faktisk er den steget i et sådant omfang, at det har givet ham endnu en rekord.
Stjernespilleren anses nu for at have en værdi på intet mindre end 120 millioner euro, hvilket svarer til 895 millioner kroner. Det er en stigning på 30 millioner euro (225 millioner kroner) fra hans tidligere værdi.
Og på grund af dette kan Lamine nu betragte sig selv som den mest værdifulde 17-årige i historien.
"Yamal er den første spiller under 19 år, der bryder '100 millioner euro'-mærket i hele Transfermarkts historie med markedsværdier, som er blevet registreret siden 2004," skrev sitet i en opdatering.
Derfor er det endnu en rekord, som Yamal kan glæde sig over at have tilføjet til den i forvejen lange liste. Blandt andet blev han også den yngste spiller til at score ved EM, ligesom han blev den yngste spiller til at lave et oplæg.
På grund af den fantastiske sæson, han har haft, er der naturligvis høje forventninger til ham i næste sæson. Det bliver derfor meget interessant at se, om han kan opretholde det høje niveau.