Barcelona misser 60 millioner kroner, fordi UEFA blokerer Manchester United-handel

Nyheder
torsdag, 20 juni 2024 kl. 20:45
jean clair todibo
Barcelona er gået glip af et beløb på næsten 60 millioner kroner, da UEFA har blokeret for en Manchester United-handel.
Selvom Barcelona forventes at vende tilbage til 1:1-regel i næste uge, er det fortsat nødvendigt at rejse midler til indkøb. Derfor er den spanske klub afhængig af at få penge ind, hvor det er muligt.
Træner Hansi Flick og sportsdirektør Deco har flere spillere, de gerne vil have til Camp Nou. Faktum er dog, at flere af disse spillere har høje prismærker, hvilket er tilfældet for blandt andet Luis Díaz og Dani Olmo.
For nylig indkasserede Barcelona omtrent 67 millioner kroner, da Chadi Riad blev solgt fra Real Betis til Crystal Palace. De havde en videresalgsklausul i hans aftale, hvorfor en andel af salget tilfalder Barcelona.
Riad er ikke den eneste spiller, hvor Barcelona har sikret en sådan klausul. Det samme er tilfældet for Jean-Clair Todibo, der har været meget tæt på et skifte til Manchester United. Men det står nu klart, at det ikke bliver en realitet.
Ifølge Mundo Deportivo stod Barcelona til at indkassere næsten 60 millioner kroner på dette skifte, men handlen er blevet blokeret af UEFA. Derfor tyder alt på, at det er penge, som Deco og co. kan se langt efter.
Årsagen til, at UEFA har blandet sig i handlen er, at Manchester United skal spille i Europa League med Nice næste sæson. Begge klubber er delvist ejet af INEOS, som er ejet af rigmanden Sir Jim Ratcliffe.
UEFA tillader kun klubber med samme ejere at handle, hvis de ikke spiller i samme liga eller turnering. Den samme situation står Manchester City og Girona i, da begge klubber skal spille Champions League i den kommende sæson.
Derfor er der ikke udsigt til, at Todibo forlader Nice denne sommer, hvorfor Barcelona kan skyde en hvid pil efter de cirka 60 millioner kroner.