Barcelona indgår ny aftale: Sender enormt beløb i kassen

Nyheder
tirsdag, 01 oktober 2024 kl. 10:03
joan laporta mikrofon
FC Barcelona er nået til enighed med Nike om en ny aftale, der kommer til at sende et stort beløb i kassen hos den catalanske klub.
Efter måneders forhandlinger er FC Barcelona endelig tæt på at kunne annoncere en aftale med Nike om en ny og forbedret kontrakt, skriver Mundo Deportivo.
Ifølge rapporten er aftalen mundtligt på plads og afventer nu kun en officiel underskrift, som forventes at finde sted efter forsamlingen af klubbens delegerede. Dette er sandsynligvis planlagt til lørdag den 19. oktober.
Den nuværende kontrakt med Nike, som løber frem til 2028, vil blive forlænget. Samtidig vil den økonomiske kompensation, som klubben modtager, blive øget. Denne kompensation forventes at overstige 750 millioner kroner.
Derudover vil Barcelona modtage en bonus i forbindelse med underskrivelsen, der vil gøre det muligt for klubben at overholde La Ligas 1:1-regel. Dette vil hjælpe dem med at skrive kontrakt med og registrere spillere inden vinterens transfervindue.
De nye økonomiske vilkår med Nike er allerede inkluderet i budgettet for 2024/25-sæsonen, som bestyrelsen godkendte under et ekstraordinært møde mandag. Dette sker efter en forsinkelse i godkendelsen, hvilket blev anmodet af revisorerne, der færdiggør revisionsrapporten.
Detaljerne om aftalen er endnu ikke blevet offentliggjort. Et stort stridspunkt i de seneste måneder har været Nikes interesse i at erhverve en procentdel af Barca Licensing and Merchandising (BLM).
Den 16. juni 2022 godkendte klubbens medlemmer, at bestyrelsen kunne sælge op til 49% af BLM for at sikre, at Barca beholder kontrollen over majoriteten af denne vigtige indtægtskilde. Denne 'løftestang' er dog endnu ikke blevet aktiveret.
Under alle omstændigheder er der nu endelig en aftale på plads med Nike, som vil hjælpe Barcelona med at vende tilbage til 1:1-reglen inden vinteren.
Det vil sige, at de med stor sandsynlighed vil kunne foretage indkøb til vinter, da det ikke bliver et problem at registrere nye kontrakter. Hertil arbejder de på nye kontrakter til en række af deres spillere, som de også vil have lettere ved at registrere.