Presser ham til klubskifte: Barca indgår aftale med De Jong

Nyheder
søndag, 29 september 2024 kl. 16:11
frenkie de jong
FC Barcelona har indgået en aftale med Frenkie de Jong, der betyder, at han nu er tvunget til at forlade klubben.
FC Barcelona gør sig klar til at sælge Frenkie de Jong i 2025, da de angiveligt har indgået en aftale om de ubetalte lønninger. De har længe forsøgt at få ham til at skrive under på en ny kontrakt, men nu ser det ud til, at de i stedet har valgt en anden løsning.
De Jongs langsigtede fremtid i Catalonien er fortsat usikker, da han er ved at komme sig over en ankelskade denne sæson. Desuden har der også et utal af gange været rygter om, at Joan Laporta og co. ønsker at skille sig af med ham.
Selvom hans kontrakt udløber i 2026, er klubben endnu ikke begyndt at forhandle om en forlængelse. På grund af hans langvarige skader, er rygterne om et potentielt salg også begyndt at aftage på det seneste.
Den hollandske landsholdsspiller kan stadig spille sig til en plads i Barcelona under Hansi Flick, hvis han hurtigt og konsistent vender tilbage til banen, men klubben overvejer alle muligheder.
Ifølge en eksklusiv rapport fra FootballTransfers har Barcelona faktisk indgået en aftale om at betale de Jong omkring 135 millioner kroner i ubetalte lønninger, under forudsætning af at han forlader klubben i 2025.
Aftalen ses som en pragmatisk løsning på Barcelonas igangværende behov for at balancere deres meget høje lønudgifter og komme videre med en stærkere økonomisk position.
Denne afvikling henviser til en del af de lønninger, som De Jong udskød under pandemien, og som stadig ikke er blevet betalt. De Jongs repræsentanter har arbejdet på en løsning siden 2022, hvilket også har været med til at skabe splid mellem De Jong og klubben.
Såfremt hollænderen har accepteret denne aftale, ser det ud til, at han selv er åben for at forlade klubben efter denne sæson.