Barca-forsvarer fører imponerende La Liga-statistik

Nyheder
fredag, 27 september 2024 kl. 20:21
inigo martinez 2
FC Barcelona har fået en rigtig god start på denne sæson, hvilket også viser sig i form af forskellige La Liga-statistikker.
I denne fase af sæsonen har Inigo Martinez vist sig at være en uundværlig brik for Hansi Flick. Forsvareren er startet inde i alle kampe, som Barcelona har spillet indtil videre i sæsonen. Han er kun blevet udskiftet i én af disse kampe, hvilket skete i kampen mod Villarreal i det 81. minut.
Han er i øjeblikket en af lederne i Flicks forsvar, da andre erfarne spillere som Ronald Araujo og Andreas Christensen er ude med skader. Efter kampen mod Getafe fremhævede Flick ham for hans lederevner og roste hans præstation.
Den tidligere Athletic Club-forsvarer stod angiveligt oprindeligt til at få et hvil i kampen mod Getafe, men endte alligevel med at starte inde på banen, da han forsikrede Flick om, at han havde det godt.
Som Mundo Deportivo har skrevet, viste denne beslutning sig at være en god én, da Martinez spillede en fremragende kamp onsdag aften.
Med denne præstation er han blevet den spiller med flest gennemførte pasninger i La Liga, idet han har fuldført 452 pasninger ud af 492 forsøg. Girona-forsvarer Daley Blind ligger på 2.-pladsen med 450 succesfulde pasninger ud af 491 forsøg.
Hans præstation mod Getafe var også imponerende. Han fuldførte 102 pasninger ud af 117 forsøg, hvilket er mere end hele Getafes hold, der kun formåede at gennemføre 92 pasninger i alt.
Det var ikke kun antallet af pasninger, der skilte sig ud, men også kvaliteten. Flere af hans diagonale pasninger til Lamine Yamal og Jules Kounde samt hans gennemspilninger var afgørende for den offensive opbygning.
Det var dog ikke en helt perfekt kamp for Martinez, da han fik et slag i slutningen af kampen. Alle udskiftningerne var allerede foretaget, så han måtte spille videre med smerter, men der er ikke tale om en alvorlig skade.