Barca-boss overrasker: Kontraktproblemer resulterede i konsekvenser for Yamal

Nyheder
lørdag, 21 september 2024 kl. 9:38
lamine yamal headset
Lamine Yamal kunne have været i aktion tidligere, men FC Barcelona var tvunget til at udskyde hans debut.
Selvom FC Barcelona led deres første nederlag under Hansi Flick, var Lamine Yamal igen et af de store lyspunkter for den catalanske storklub.
Den 17-årige tog ansvar med sit forsøg på at bringe kampen tilbage i balance efter et rødt kort til Eric Garcia og et tidligt mål fra Magnes Akliouche. Yamal skar ind og sendte bolden ned i højre hjørne, og dermed udlignede han til 1-1.
Og nu har tidligere sportsdirektør Jordi Cruyff forklaret, at Yamals gennembrud kunne være kommet tidligere. Træneren på det tidspunkt, Xavi Hernandez, var ivrig efter at give ham debut tidligere, end det faktisk skete.
"Jeg husker, at da han først kom til træning, sagde Xavi efter fem minutter til mig: 'Denne dreng er speciel'," sagde Cruyff til Movistar+ som en del af deres Champions League-program.
"Han ville gerne give ham debut tidligere, men problemet var, at han ikke var under kontrakt, så vi måtte først sikre os, at han ville blive hos os i mange år."
"Ærligt talt, så kiggede alle hans mere erfarne holdkammerater på ham med et blik, da han rørte bolden for første gang, der sagde: 'Dette er noget særligt'. Det er meget sjældent at finde sådan en spiller."
Den 17-årige stjerne fik sin debut den 29. april sidste år, hvor han spillede de sidste syv minutter mod Real Betis i en 4-0-sejr, som Xavi stod i spidsen for.
Han var tæt på at lave et flot oplæg i sin debutkamp. Det blev det ikke til, men kun fire måneder senere spillede han allerede en afgørende rolle i en 4-3-sejr over Villarreal.
Yamal har efterfølgende indrømmet, at han var meget nervøs under sin debut og følte, at han spillede dårligt. Siden da har presset dog ikke påvirket ham, hvilket han blandt andet også viste under EM, hvor han var med til at føre Spanien til triumf.