Voldtægtsdømte Dani Alves vender tilbage til fodboldbanen efter sin løsladelse

Nyheder
tirsdag, 10 september 2024 kl. 20:49
dani alves
Den skandaliserede tidligere Barcelona-spiller Dani Alves blev set spille en fodboldkamp, efter at ahve betalte en kaution på 1 million euro.
Den 41-årige Dani Alves er blevet set spille fodbold offentligt for første gang siden sin voldtægtsdom tidligere på året.
Den skandaliserede tidligere Barcelona-stjerne tilbragte 15 måneder i fængsel for at have voldtaget en kvinde på en natklub i 2022. Efter at være blevet fundet skyldig i februar, blev han løsladt kun få uger senere efter at have betalt en kaution på 1 million euro.
Alves har holdt relativt lav profil i de seneste måneder, men en ny rapport fra spanske Marca beskriver hans deltagelse i en fodboldkamp.
Rapporten oplyser, at Alves blev set spille afslappet på en kunstgræsbane i Barcelona. Alves, der var iført en Boca Juniors-trøje, organiserede kampen via en mobilapp, der gør det muligt for lokalbefolkningen at finde kampe. Han blev hurtigt genkendt af folk, hvoraf nogle bad om billeder.
Alves blev dømt til fire et halvt års fængsel for voldtægt, selvom anklageren havde krævet ni års fængsel. Han har appelleret dommen, hvilket har gjort det muligt for ham at være på fri fod.
Han blev set feste på en af sine første nætter efter løsladelsen og blev også set spise på et luksuriøst steakhouse. Her udtalte han sig desuden om sin situation til El Periodico.
"Jeg skal i retten hver fredag, og det er det. Jeg har ikke meget andet at lave," sagde han ifølge Mundo Deportivo.
"Den kamp, jeg skal spille, er i retten. Hvor end jeg går, overlever jeg. Jeg tilpasser mig alt, da det for mig ikke er stedet, der skaber personen, men personen der skaber stedet."
Cataloniens højesteret slog fast, at Alves skal møde op i retten hver uge og aflevere sine pas efter at have accepteret løsladelsen mod kaution.
"Den 21. sektion af Barcelona Audiencia Provincial Court har med et flertal og en stemme imod besluttet at godkende den betingede løsladelse af Daniel Alves da Silva mod betaling af en kaution på 1 million euro," lød det.
"Hvis betalingen foretages og hans midlertidige løsladelse godkendes, vil hans spanske og brasilianske pas blive inddraget. Han vil få forbud mod at forlade Spanien, og han skal møde op i retten hver uge og dukke op i retten, når han bliver pålagt det."
"Daniel Alves da Silva får også forbud mod at komme inden for 1.000 meter af offerets hjem, arbejdsplads eller andre steder, hun frekventerer. Han har fået forbud mod at kommunikere med hende på nogen som helst måde, indtil der er afsagt endelig dom efter den anke, der er indgivet mod hans dom."