Video: Her fortæller Xavi sine spillere om beslutning om at stoppe som Barca-træner

Nyheder
onsdag, 02 oktober 2024 kl. 17:16
xavi hernandez hamburg
Xavi Hernandez valgte selv at trække sig fra sin rolle som træner i FC Barcelona, inden han pludselig trak sin beslutning tilbage.
Nye optagelser har afsløret, hvordan FC Barcelona-legenden Xavi forklarede sin beslutning om at træde tilbage som træner sidste år til klubbens trup.
Xavi var forinden kommet med en chokerende meddelelse på en pressekonference i januar, hvor han annoncerede, at han ville forlade sin stilling som træner ved slutningen af sæsonen.
Pressekonferencen kom efter, at Barcelona havde lidt et 5-3-nederlag på hjemmebane mod Villarreal, hvilket fik de forsvarende mestre til at falde 10 point efter rivalerne Real Madrid i La Liga.
Optagelser, der er blevet offentliggjort af det spanske tv-program El Chiringuito, har afsløret, at Xavi valgte at holde en kort tale til sin trup den følgende morgen for at forklare sin overraskende beslutning.
Den 44-årige tidligere Barcelona-spiller startede med at undskylde over for sit hold for ikke at have informeret dem inden pressekonferencen.
Xavi, som førte Barcelona til La Liga-titlen i sin første sæson som træner, udtrykte sin tro på, at han var ved at blive et problem for den spanske storklub.
"Godmorgen, godmorgen. Jeg ved, at det ikke er en nem dag. Først og fremmest på grund af gårsdagens elendige resultat. Vi vil analysere det og se, hvad der skete," sagde Xavi ifølge Daily Mail, da han talte til holdet.
"Jeg har det dårligt med ikke at have fortalt jer noget før pressekonferencen, jeg holdt efter kampen. Jeg har besluttet det for længe siden. Det er ikke pludselig vrede fra i går på grund af nederlaget. Jeg har besluttet det for længe siden."
"Jeg tror, jeg er ved at blive problemet," lød det afsluttende fra Xavi.
Xavi var omgivet af sin trænerstab, mens han holdt den følelsesladede tale til truppen. Han endte senere med at omgøre sin beslutning, da han alligevel ønskede at færdiggøre det sidste år af sin kontrakt.
En række uheldige udtalelser om den økonomiske situation i klubben gjorde dog, at Joan Laporta og co. fik nok. De valgte at fyre Xavi og hentede i stedet Hansi Flick ind som ny træner.