Tre grunde til, at Barcelona ikke må gå glip af Nico Williams

Nyheder
tirsdag, 02 juli 2024 kl. 16:17
nico williams 2
Barcelona har ikke råd til at gå glip af Nico Williams, hvilket der især er tre grunde til.
Siden Neymar forlod Barcelona tilbage i 2017, har Barcelona i den grad manglet en kantspiller, der er lige så dynamisk, men også i stand til at levere resultater med utrolig effektivitet.
Selvom det catalanske storhold altid vil have svært ved at finde en efterfølger til brasilianeren, er der en række muligheder, der potentielt kan udfylde tomrummet.
En af dem er Nico Williams. Athletic Club-stjernen tager i øjeblikket Europa med storm med sine fantastiske præstationer for det spanske landshold. Hans imponerende optrædener i både La Liga og ved EM har kun øget interessen for ham.
Og hans seneste mesterstykke mod Georgien i ottendedelsfinalen ved EM bekræfter, at Barcelona har ret i at betragte ham som et prioriteret køb.
I denne artikel ser vi på tre grunde til, at Barcelona simpelthen ikke kan tillade sig at overse muligheden for at sikre Nico Williams' underskrift denne sommer.
Kemi med Lamine Yamal
At sætte Lamine Yamal og Nico Williams sammen på fløjene har været et mesterværk fra Spaniens landstræner Luis de La Fuente. Hver gang de får bolden, kan fans forvente, at et strålende øjeblik udfolder sig kort efter.
Selvom de spiller på modsatte fløje og derfor sjældent kombinerer direkte med hinanden, er Nico og Yamals partnerskab som helhed utroligt.
Den 16-årige sensation trives med sin beslutningstagning og kreative evner. Derudover er han ekstremt svær at forsvare sig mod, når han skærer ind med sin venstre fod.
Imens er Nico Williams' elektrificerende driblinger det perfekte supplement til Yamals kreative vision, da han holder bredden og er langt bedre til at angribe rum uden bolden.
Den 21-årige har også et højere output, selvom Yamals tal med tiden forventes at stige betydeligt, når han får mere ro på den sidste tredjedel af banen. Sidste sæson bidrog Nico Williams med næstflest oplæg i La Liga, hvilket vidner om hans imponerende niveau.
På grund af duoens imponerende præstationer internationalt og stærke bånd, har Barcelona fået et ekstra incitament til at genskabe dette formidable partnerskab i klubben.
Modtræk til Real Madrids Mbappe-signing
Udover en stor sportslig gevinst vil signingen af Nico Williams utvivlsomt øge begejstringen blandt fansene. Med hele Europa som vidne til hans potentiale vil Barcelona kunne bruge ham som et markant indkøb, der legemliggør deres ambitioner.
Efter en utrolig succesfuld sæson tilføjede Real Madrid kronen på værket ved at hente Kylian Mbappe. Mens det er en monumental udfordring for Barcelona at hente en spiller af Mbappes kaliber, er erhvervelsen af Nico Williams et stærkt modsvar.
Faktisk er det også en omkostningseffektiv løsning. Selvom han er en eftertragtet mand, har den baskiske kantspiller en frikøbsklausul på 430 millioner kroner, hvilket er en god handel i betragtning af det oppustede transfermarked.
For Barcelona er det næsten lige så vigtigt at opretholde stor interesse uden for banen og generere buzz blandt fans. Som en europæisk gigant forstår Barcelona, at deres brand og kulturelle indflydelse strækker sig langt ud over fodboldbanen.
Mere vigtigt er det, at Barcelonas vedvarende rivalisering med Real Madrid tvinger dem til kontinuerligt at styrke truppen. Denne evige søgen efter at overgå rivalerne, driver deres trang til at tiltrække kvalitet og opretholde en dominerende tilstedeværelse.
Købet af Williams vil bestemt gøre noget godt for Barcelona i forhold til snakken om at være tilbage som et reelt elitehold næste sæson.
Barcelonas behov for inspiration i angrebet
Barcelona afsluttede sæsonen uden trofæer, hvilket tydeligt antyder nødvendigheden af nye spillere. En omstrukturering af holdets angreb vil utvivlsomt være en stærk løsning. I den sammenhæng er Williams en ideel kandidat til at genoplive Barcelonas visne ånd.
Som en dynamisk winger, der nyder at sætte forsvarsspillere på kanten, vil hans evne til at skabe fordele på egen hånd bringe en tiltrængt gnist til et hold, der har manglet individuelle specialister siden Ousmane Dembele forlod klubben.
I øjeblikket er Lamine Yamal for ung til at bære ansvaret for at lede Barcelonas frontlinje, mens Robert Lewandowski er i sin karrieres efterår. Raphinha har vikarieret godt på venstre fløj på det seneste, men hører naturligt til på højre fløj.
En alsidig spiller som Williams vil kunne bringe frisk luft til Barcelonas angreb. Han har et anstændigt output, specialiserer sig i snoede driblinger og er velbevandret uden bolden. Alt dette er noget, som Barcelona har brug for.