Barcelona-talentet Lamine Yamal sætter endnu en rekord ved EM

Nyheder
mandag, 01 juli 2024 kl. 12:10
lamine yamal 8
Barcelona-stjernen Lamine Yamal har for alvor tiltrukket sig opmærksomhed denne sæson, hvilket han fortsætter med at gøre ved EM.
Lamine Yamal skaber bølger i fodboldverdenen. Den kun 16-årige kantspiller fra Barcelona og Spanien, slår rekorder og efterlader fans måbende med sine flotte præstationer.
Hans imponerende præstation ved EM har cementeret hans position som en af de mest lovende unge spillere i sporten. Og det ser ud til, at intet kan stoppe ham.
Yamals rejse til international stjernestatus begyndte i åbningskampen mod Kroatien, hvor han blev den yngste spiller nogensinde til at spille ved EM. På daværende tidspunkt var han blot 16 år og 338 dage gammel.
Denne bedrift var kun begyndelsen, da han søndag slog endnu en rekord ved at blive den yngste spiller til at deltage i knockout-fasen ved EM i en alder af 16 år og 353 dage.
Den tidligere rekordholder var Jude Bellingham, der var 18 år og 4 dage gammel, da han satte rekorden. Men Yamals bemærkelsesværdige talent og færdigheder har tilladt ham at overgå denne præstation.
Hans præstation ved EM har også gjort ham til en kandidat til at blive den yngste spiller til at score ved turneringen. Det er en titel, der i øjeblikket holdes af Schweiz' Johan Vonlanthen, der scorede i en alder af 18 år og 141 dage.
Derudover har Yamal en chance for at blive den yngste spiller til at deltage i en EM-finale, hvis Spanien holder deres niveau i vejret. Denne rekord holdes af i skrivende stund af Portugals Renato Sanches med en alder på 18 år og 328 dage.
Yamals imponerende optræden mod Georgien viste hans ekstraordinære evner. Selvom han ikke scorede, leverede han et oplæg og skabte seks chancer, hvilket var mere end nogen anden spiller på banen.
Denne enestående præstation har gjort ham til den eneste spiller, der har skabt over 10 chancer og fuldført over 10 driblinger ved EM. I alt er det blevet til imponerende 11 chancer skabt og 11 driblinger fuldført.
Han har også leveret to oplæg, hvilket gør ham til den førende i denne kategori ved EM. Yamals præstationer har trukket sammenligninger med legenden Cristiano Ronaldo, som var den sidste teenager til at lægge op til flere mål ved et enkelt EM tilbage i 2004.