Barcelona planlægger at gentage Fermin Lopez-formel med tilbagevendende forsvarer

Nyheder
mandag, 01 juli 2024 kl. 13:11
eric garcia 3
Barcelona har planer om at gentage deres Fermin Lopez-formel med den tilbagevendende midterforsvarer.
Ifølge Mundo Deportivo overvejer Barcelona en strategi for forsvarsspilleren Eric Garcia, der er kraftigt inspireret af den succesfulde udvikling af den unge Fermin Lopez. Dette kan potentielt bane vejen for, at Garcia sikrer sig en plads i holdets forsvarslinje næste sæson under Hansi Flick.
Det skal nævnes, at Fermin i 2022/23-sæsonen blev udlejet til Linares i den næstbedste spanske række, hvor han gjorde godt væsen af sig selv. Trods spil i den næstbedste række var hans præstationer imponerende og resulterede i 11 mål i hans debutsæson med Barcelonas seniorhold.
Denne bedrift demonstrerer værdien af at få erfaring gennem lejeophold. Barcelona håber at gentage denne succes med Garcia, som skal repræsentere Spanien ved OL. Garcia forventes at slutte sig til holdet den 10. juli med målet om at sikre sig en plads i truppen, ligesom Fermin gjorde sidste sæson.
Interessant nok er Garcia den mest sandsynlige kandidat til at blive en del af Barcelonas førstehold blandt de nuværende udlejede spillere. Garcias deltagelse i OL kan dog begrænse hans muligheder for at imponere Flick under sæsonopstarten.
Som nøglespiller for Spanien vil Garcia være fuldt engageret i OL, der starter den 26. juli. Hvis Spanien når finalen, vil Garcia være utilgængelig indtil den 11.-12. august, hvilket giver ham en kort periode til at træne med holdet forud for La Liga-starten.
Denne korte tidsramme kan måske ikke betyde, at Flick ikke får tilstrækkelig tid til grundigt at vurdere Garcias evner. I øjeblikket har Barcelona en stærk defensiv bestående af Ronald Araujo, Pau Cubarsi, Andreas Christensen, Jules Kounde og Inigo Martinez.
Mens Kounde sandsynligvis fortsætter som højreback, har holdet stadig fire pålidelige muligheder i midterforsvaret. Hvis en af disse spillere forlader holdet, er Garcia godt positioneret til at udfylde den ledige plads, forudsat at han kan demonstrere sine evner over for træner Flick.