Se billeder: Lionel Messis 'ulovlige' Ibiza-palæ vandaliseret af klimaaktivister

Nyheder
onsdag, 07 august 2024 kl. 20:23
lionel messi 5
Den tidligere FC Barcelona-stjerne Lionel Messi har fået sit palæ på Ibiza vandaliseret af klimaaktivistgruppen 'Futuro Vegetal'.
Ifølge The Huffington Post brød aktivister ind i Lionel Messis villa på Ibiza i begyndelsen af ugen og malede ejendommen rød og sort. Desuden har de også delt billeder af hærværket på de sociale medier.
I flere opslag ses to medlemmer af gruppen holde et banner, hvorpå der står: 'Hjælp planeten, spis de rige, afskaf politiet' i et forsøg på at fordømme den spanske regerings politik, som de mener forværrer klimakrisen.
Futuro Vegetal har forklaret deres handlinger i en udtalelse på det sociale medie X.
"Vi malede Messis ulovlige palæ på Ibiza. Palæet er en ulovlig konstruktion, som fodboldspilleren erhvervede for det exorbitante beløb på 11 millioner euro. Mens dette sker, er mellem 2 og 4 personer alene på Balearerne døde som en direkte konsekvens af hedebølgen," skriver de i deres opslag.
"Den rigeste 1% af befolkningen står for samme mængde kulstofemissioner som de fattigste to tredjedele. Dette er kun muligt, fordi offentlige myndigheder støtter et økonomisk-socialt system, der truer livet."
"Mens den yderste højrefløj skyder skylden på migranter for krisen og udviser ekstrem vold mod dem, er vi, der kæmper for en bedre verden, klare over, at problemet er social ulighed. Lad os tackle problemerne ved roden. Vi har brug for en radikal systemændring for at tackle klimakrisen."
Han købte villaen i 2022
Ifølge Daily Mirror købte Messi ejendommen i San Josep i 2022 for lidt over 82 millioner kroner og har været en regelmæssig besøgende på Ibiza gennem årene med sin kone Antonela Roccuzzo og deres tre børn.
Messi har endnu ikke reageret på indbruddet i sin spanske ejendom, <men nyheden vil sandsynligvis komme som et stort chok inden hans tilbagevenden til Inter Miami.
Messi har nydt en forlænget pause fra klubkampe efter at have hjulpet Argentina med at forsvare deres Copa America-titel i USA.
Han er også ved at komme sig efter en ankelskade, han pådrog sig i finalen i den turnering, og der er endnu ikke fastsat en officiel returdato for den otte gange Ballon d'Or-vinder.
Inter Miami ligger øverst i den østlige del af MLS efter 16 kampe, men deres nuværende fokus er rettet mod Leagues Cup og en kommende kamp mod Toronto FC senere på ugen.