Robert Lewandowski og Lamine Yamal igen på god fod efter drama

Nyheder
søndag, 22 september 2024 kl. 14:48
robert lewandowski 5
Der har været drama mellem Robert Lewandowski og Lamine Yamal, men de to stjerner er igen på god fod.
Barcelona led deres første nederlag i sæsonen torsdag aften, men det ændrer naturligvis ikke på, at de har fået en god start på sæsonen sammenlignet med sidste sæson. En af grundene er den forbedrede atmosfære i klubben.
Specielt Lamine Yamal og Robert Lewandowski, der uden tvivl er de to største kilder til kreativitet og mål, var ikke altid helt på god fod sidste år.
Lewandowski kritiserede den 17-årige for ikke at levere bolden ofte nok fra de brede positioner, og til tider ignorerede han teenageren på banen. Det var ikke velset - hverken blandt staben eller blandt klubbens fans.
Lewandowski følte, at han blev overset for ofte og mente, at høflighed ikke altid var nødvendig i kampens hede, mens Yamal følte, at det ikke var den bedste opførsel fra en leder. Det skriver den spanske avis SPORT.
Yamal er dog ikke en, der trækker sig tilbage, da han har opbygget sin styrke ved at spille på gaden. Derfor har han heller ikke tøvet med at give udtryk for, hvis han ikke har været tilfreds med Lewandowskis måde at agere.
Da Hansi Flick ankom, understregede han vigtigheden af, at alle trak i samme retning. Han bad også Lewandowski om at hjælpe mere med at guide de unge spillere, samtidig med at han lovede ham mere service foran mål.
Forholdet blev forbedret, da Lewandowski sendte Yamal en besked for at lykønske ham med sejren ved EM, og siden forberedelserne til denne sæson har de to fået et meget bedre forhold og er mere afslappede.
De to hænger næppe ud uden for arbejdet, men de nyder nu godt af hinandens selskab på banen. Derfor kunne man også se billeder af dem grine sammen på bænken mod Girona. De har fundet en ny gensidig respekt for hinanden.
Delvist er Lewandowski nok også bevidst om, at Yamals status har ændret sig. Mens han altid har været et stort håb, bliver han nu i høj grad betragtet som både nutiden og fremtiden i Barcelona.
Den spanske landsholdsspiller var også afgørende for Spaniens store triumf ved EM i Tyskland. At tage en konflikt med ham ville sandsynligvis være en, som Lewandowski ville ende med at tabe.