Robert Lewandowski bliver del af eksklusiv klub med Cristiano Ronaldo

Nyheder
onsdag, 26 juni 2024 kl. 7:18
robert lewandowski 2
Robert Lewandowski er blevet en del af en eksklusiv klub, hvor han har gjort Cristiano Ronaldo selskab.
Den polske Barcelona-angriber Robert Lewandowski sikrede sig tirsdag en særlig plads i historiebøgerne. Dette skyldes, at han var i aktion for det polske landshold, hvor han igen har været en af deres vigtigste spillere.
Tirsdag aften var det Frankrig, der stod for skud, hvilket blev Polens sidste kamp ved denne EM-slutrunde. De polske spillere gik ind på banen med ophøjet pande, da de var desperate efter at levere en god indsats efter nederlag i de to første kampe.
Og netop dette havde Michael Probierz' tropper god succes med i Dortmund, selvom det var Frankrig, der kom bedst fra start med et mål fra Kylian Mbappé. Med lidt mere end ti minutter tilbage af kampen, var det Lewandowski, der var skarp foran målet.
Den erfarne angriber kunne derfor bringe Polen tilbage i kampen, da han fik to chancer for at score på straffespark, hvoraf det første blev reddet af Mike Maignan. Den anden chance udnyttede han dog, hvorfor Polen pludselig kunne lugte blod.
På det andet skud begik Lewandowski ingen fejl, da han sendte bolden ind i nederste hjørne, hvilket sikrede det polske landshold et enkelt point. Dette mål havde dog ikke blot betydning for, at Polen ikke forlod EM uden point - på det individuelle plan var det også betydningsfuldt.
Det skyldes, at Lewandowski nu kan bryste sig af at være den kun tredje spiller til at have scoret ved fire forskellige EM-slutrunder. Det er en meget lille klub, han er blevet en del af, da de to andre spillere er Luka Modric og Cristiano Ronaldo.
Ronaldo har dog en lille fordel over de to andre, eftersom den portugisiske stjerne kan bryste sig af at have scoret ved fem forskellige EM-slutrunder.