Robert Lewandowski beskyldt for doping

Nyheder
fredag, 16 august 2024 kl. 15:12
robert lewandowski 4
FC Barcelona-angriber Robert Lewandowski er blevet beskyldt for doping i forbindelse med et datalæk.
Det polske antidopingagentur (POLADA) har hævdet at have været offer for et cyberangreb, der har lækket falske oplysninger om positive testresultater for atleter, herunder tennisspiller Iga Swiatek og FC Barcelona-angriber Robert Lewandowski.
Mange polske atleter blev navngivet i en påstået lækage, som hævdede, at de havde testet positivt for forbudte stoffer. De falske oplysninger blev derefter delt på sociale medier af en X-konto, som nu ser ud til at være deaktiveret. Det skriver Express.
POLADA afviser
Agenturet udstedte en erklæring som svar på det nu slettede opslag på X, der angiveligt indeholdt detaljer om den falske lækage.
"Informationen præsenteret i dette opslag om polske atleter er falsk," skrev POLADA i et opslag på X, hvor de afviste, at der skulle være sandhed i det føromtalte 'læk'.
"Alle disse opslag har til formål at miskreditere polske atleter, som ikke fortjener det, fordi de konkurrerer rent."
"Ingen af disse atleter testede positiv, og ingen af de præsenterede datoer matcher de dopingkontroller, der blev udført."
Det er fake news
I et separat opslag fordømte POLADA den påståede læk som 'fake news' og insisterede på, at ingen af de navngivne atleter har testet positivt for forbudte stoffer.
"I forbindelse med hackerangrebet informerer vi om, at data bruges af cyberkriminelle til forskellige formål, herunder vidtgående disinformation," skrev de.
"I det offentlige rum er der dukket falske nyheder op, som miskrediterer polske atleter. Venligst ikke del dem."
"Ingen af de nævnte atleter har haft et positivt resultat, og ingen af de præsenterede vilkår svarer til gennemførte dopingkontroller."
Swiatek og Lewandowski er to af Polens mest kendte atleter. Der er ingen indikation på, at nogen af dem har testet positivt for forbudte stoffer. Det samme gælder de andre navngivne atleter i opslaget på X.