Xavi havde overraskende anmodning til Lamine Yamal ved Sergi Robertos afsked

Nyheder
onsdag, 14 august 2024 kl. 19:52
lamine yamal joan gamper
Da den tidligere FC Barcelona-træner Xavi Hernandez fangede Lamine Yamal, havde han en meget klar forespørgsel.
Tirsdag afholdt FC Barcelona en særlig hyldest for at tage afsked med Sergi Roberto, der forlader klubben efter 15 år. Ikoner som Gerard Pique, Carles Puyol og Xavi mødte op for at ære deres mangeårige holdkammerat.
Den tidligere Blaugrana-træner tog sig også tid til at hilse på det nuværende hold. Her er der naturligvis en lang række spillere, som han har arbejdet tæt sammen med, inden han blev afløst af Hansi Flick.
Havde særlig anmodning
Da han nærmede sig Lamine Yamal, havde han en særlig anmodning til den unge spiller, han selv opdagede og gav en plads på førsteholdet i den catalanske storklub.
Den 17-årige profil er vendt tilbage til klubben efter et succesfuldt EM, som han vandt sammen med Spaniens landshold. Netop hans præstationer ved EM har medført, at han er blevet en endnu mere eftertragtet spiller.
Da han mødtes med Xavi i forbindelse med Robertos afsked, bad den tidligere Barcelona-træner som det første om at få taget et billede med sin seksårige søn Dan, der bar en Barca-trøje med Yamals navn på ryggen.
Store forventninger
Der er store forventninger til Yamal i den kommende sæson. Han formåede at tryllebinde hele verden med sine præstationer i La Liga og ved EM, hvorfor Barcelona håber, at han kan fortsætte det høje niveau.
I en alder af kun 17 år har han skrevet sit navn ind i historiebøgerne flere gange. Ikke nok med det, så har han også formået at hæve sin egen markedsværdi til at lyde på hele 895 millioner kroner
I sin første sæson for Barcelona blev det til i alt syv mål og ni oplæg for Barcelona. Derudover var han arkitekten bag et væld af store chancer.