Pep Guardiolas strenge regel om 'hyggestunde' hjalp Lionel Messi med at undgå muskelskader

Nyheder
fredag, 11 oktober 2024 kl. 17:29
pep guardiola
Pep Guardiola har tidligere indført strenge regler omkring seksuel aktivitet for at forebygge muskelskader, ifølge den tidligere Manchester City-midtbanespiller Samir Nasri.
Den spanske træners store opmærksomhed på selv de helt små detaljer har været en afgørende faktor i hans succesrige perioder i FC Barcelona, Bayern München og Manchester City.
Gael Clichy, der spillede 25 kampe under Guardiola i hans første sæson i Manchester City, har tidligere fortalt om hans strenge standarder.
"Når jeg ser fodbold nu, kan jeg ikke adskille mig fra det, jeg har set og lært af Pep. Alt sammen, i ét ord, handler om detaljer. Pep handler kun om detaljer," sagde han til The Guardian.
"Som spiller var jeg altid opmærksom på detaljer. Jeg betragtede mig aldrig som en talentfuld spiller. Jeg skulle altid arbejde hårdt og være på toppen af mit spil - både på og uden for banen."
"Pep sagde til mig: 'Bliv ved med at fokusere på detaljerne, for det er detaljerne, der bringer dig op'. Det var fantastisk at se dette i praksis."
Disse detaljer strakte sig endda til soveværelset, ifølge Samir Nasri, som gav et indblik i Guardiolas høje forventninger i et interview med et fransk medie.
"Guardiola fortalte mig, at jeg var et rod. Han sagde det flere gange og gav mig endda et spark i bagdelen - bogstaveligt talt," sagde han i et interview med L'Équipe.
"Da jeg kom tilbage fra ferie efter et år med skader og personlige problemer, var jeg lidt ude af form. Ikke så meget som rygterne sagde, men jeg var fire kilo overvægtig. For Guardiola var det mere end 2,5 kilo, og så trænede du ikke med holdet."
"Guardiola fortalte mig, at med mine kvaliteter burde jeg ikke være i Manchester City, men i Barcelona. Vi havde nogle diskussioner. Han ville have mig til at blive og spille for ham. Jeg sagde nej, fordi han ikke kunne love mig en plads på førsteholdet."
Nasri fortsatte med at fortælle om den regel, som Guardiola havde for sine spillere i Barcelona og Bayern München, der hjalp med at forebygge muskelskader.
"For ham skulle spillernes seksuelle aktivitet foregå før midnat, så de kunne få en god nattesøvn - selv hvis de havde fri dagen efter," sagde han.
"Han (Guardiola, red.) sagde, at han indførte denne regel for Messi, og at det forbedrede hans muskler. Han fortalte os, at det også var sådan, han fik det bedste ud af (Robert, red.) Lewandowski og undgik maksimalt antal muskelskader."
"Han fjernede mange ting fra køkkenet. Han mobber dig ikke, men han vil gøre alt for at få dig til at udvikle dig, lære dig at positionere dig og hvordan du spiller. Han er meget kræsen."