Officielt: Barcelonas lønloft hæves med enormt milliardbeløb

Nyheder
fredag, 13 september 2024 kl. 15:29
joan laporta hansi flick
FC Barcelona får flere lønkroner at gøre godt med, da deres lønloft er blevet hævet med et enormt beløb.
Torsdag annoncerede La Liga grænserne for klubbernes lønloft efter afslutningen af vinterens transfervindue - og det er ikke kun gode nyheder for Barcelona.
Ifølge de officielle tal er deres lønloft steget fra 204 millioner euro i februar i år til 426 millioner euro, hvilket svarer til lidt over 3,1 milliarder kroner. Stigningen på 222 millioner euro svarer til over 1,6 milliarder kroner.
Barcelonas lønloft er faldet konstant over de seneste par år. Denne grænse var 656 millioner euro i september 2022 og 648 millioner euro i februar 2023, før klubben oplevede et stort fald til kun 270 millioner euro sidste år efter sommerens transfervindue.
Der var et yderligere fald efter vinterens transfervindue i 2024, hvor tallet blev sat til 204 millioner euro. Nu har den catalanske klub dog delvist forbedret situationen, da det nye lønloft er sat til 426 millioner euro.
Lønloftet er det maksimale beløb, som klubben kan bruge i løbet af sæsonen, efter alle operationer er gennemført i vinterens transfervindue. Det vil derfor diktere klubbens fremtidige planer for det næste transfervindue.
Det inkluderer udgifter til spillere, træner, assistenttræner og andre træner på førsteholdet, samt udgifter til reserveholdet, ungdomsakademiet og de andre sportslige sektioner.
I sommerens transfervindue skilte Barcelona sig af med flere spillere, herunder Ilkay Gundogan, Clement Lenglet, Vitor Roque, Marcos Alonso, Mika Faye, Joao Cancelo, Joao Felix og Sergi Roberto.
Det frigjorde en stor del af lønbudgettet, mens de også tjente penge på salget af spillere som Marc Guiu, Faye, Chadi Riad og Julian Araujo.
Derudover har klubben indgået store sponsorater og samtidig genereret indtægter gennem Barca Licensing and Merchandising (BLM).
Samtidig blev kun Dani Olmo og Pau Victor hentet som forstærkninger i løbet af sommerens transfervindue, mens Barcelona forlængede en række spilleres kontrakter.
Alt dette har hjulpet dem med betydeligt at forbedre deres situation, selvom de endnu ikke er vendt tilbage til 1:1-reglen. Men tingene kan blive meget bedre inden vinterens transfervindue, hvis de finder en løsning på Barca Studios-problemet og vender tilbage til Camp Nou.