Økonom med foruroligende nyt: Barcelonas gæld er 'ubetalelig'

Nyheder
lørdag, 14 september 2024 kl. 16:52
joan laporta mikrofon
En økonom er kommet med en meget foruroligende melding om den økonomiske situation i Barcelona, da han kalder deres gæld 'ubetalelig'.
Marc Ciria, der er en fremtrædende økonom i Barcelona, har holdt en offentlig præsentation, hvor han skildrede klubbens økonomi i dystre toner.
Præsentationen gav et overvejende negativt billede af Barcelonas økonomi, som har forbedret sig, men endnu ikke er kommet sig helt.
Den er blevet bragt i en dårlig situation efter flere års fejlhåndtering og pandemiens påvirkninger. Det har blandt andet haft indvirkning på deres transferaktiviteter.
Barca Vision blev vurderet til at have nul værdi indtil videre, og vurderingen af Barca Studios var lignende. 
Måske mest bekymrende er, at klubbens gæld blev beskrevet som 'uoverskuelig' og 'ubetalelig' på nuværende tidspunkt.
For at nedbringe gælden har klubben restruktureret den, men det kan ikke være nok. Ifølge præsentationen er Barca dog nødt til at finde nye indtægtskilder.
Det lyder, at Barcelona stadig forhandler om en aftale med Nike, der vil bringe tiltrængte likvider midler ind i klubkassen inden længe.
Derudover kan Barca Licensing & Merchandising (BLM) ende med at blive solgt for at gøre aftalen mere attraktiv for Nike.
Barca er også blevet advaret om, at Dani Olmo og Pau Victor er registreret på midlertidig basis, hvorfor det vil kræve flere midler at opretholde dette.
"Det smerter mig, at BLM bliver brugt som forhandlingsobjekt i aftalerne med Nike. Der burde være en grænse," sagde Ciria.
Ciria roste dog ledelsens arbejde med at sikre sponsorer, men advarede om, at der var et 'lille vækstpotentiale' på det område, når det kommer til nye indtægter.
Han anbefalede en ændring i klubbens strategi og personale for at udnytte nye indtægtskilder gennem digitale kanaler.
Ifølge ham har Barcelona ikke gjort nok på det område, og derfor er han af den opfattelse, at de er nødt til at gøre noget på dette område.